Politie getuigenissen Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie (BPOC)

Politie getuigenissen Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie (BPOC)


Al vele jaren waarschuw ik steeds weer voor het idee dat veel mensen hebben, dat je altijd respect moet hebben voor de politie, en dat een agent altijd gelijk heeft. Dat dit een extreem gevaarlijke en naïeve houding is willen nog steeds veel mensen niet inzien. Deze mensen vinden dat wanneer het een ander aangaat de politie zo hard mag optreden als ze maar nodig vinden, maar vergeten daarbij dat er ook moment kan komen dat zij zelf een keer in de positie komen dat ze te maken krijgen met dit geweld. In de huidige geweldscultuur binnen de politie kan dat namelijk zomaar gebeuren. 

De video van blckbx.tv  van 6 April (hierboven te bekijken)  is een uitermate belangrijke en leerzame video. In deze video spreekt Flavio Pasquino met Pieter Kuit en z’n dochter Jade over de officiële getuigenissen die ze hebben afgenomen van tientallen politieagenten over de gevaarlijke geweldscultuur, corruptie en intimidatie binnen de Nationale Politie. Pieter Kuit is voorzitter van de BPOC . Deze commissie doet middels het horen van getuigen onderzoek naar de door de overheid getroffen maatregelen in het kader van Covid 19, het coronavirus. De getuigenissen zijn officieel en liegen er niet om. Er komen schokkende zaken aan het licht en dit is pas het begin van een enorme beerput.  Een van de zaken die bevestigd wordt in deze video is het vermoeden dat de zogenaamde ‘Romeo’s” (officieel Aanhoudings Eenheden) worden ingezet met als doel de boel juist te laten escaleren tijdens demonstraties tegen de corona maatregelen, in plaats van de-escaleren. Dit is een belangrijke onthulling omdat zowel de politiebond als de “veiligheidsdriehoek” en de regering stellig blijven ontkennen dat dit het geval is, terwijl de vele live beelden steeds weer het tegendeel bewijzen. Dit en veel meer is te zien in deze aflevering van Blackbox Tv. 

Ik wil toch nog een keer benadrukken dat het belangrijk is om ten alle tijden te blijven twijfelen aan autoriteit. Iemand is niet “iets” maar iemand. Een politieagent is een mens. Mensen maken fouten, mensen hebben gevoel,  mensen hebben emoties, en mensen zijn beïnvloedbaar. Daarnaast worden deze mensen getraind in het opvolgen van orders. Hun uitspraken bevestigen dat ook elke keer weer: “wij maken de wet niet, wij voeren alleen uit”. Juist dat “wij voeren alleen uit” maakt het zo gevaarlijk omdat hiermee het kritisch denkvermogen wordt omzeild. Als wetten niet deugen dan zullen mensen die trouw hebben gezworen de wetten te handhaven dit dus altijd gewoon doen, zonder na te denken. Daarom zeg ik ook altijd maar weer hetzelfde: er bestaan geen goede politieagenten, de goede stoppen ermee. Je bent als politieagent vooral bezig met het bestraffen van slachtofferloze overtredingen, en dat heeft niets met beschermen van burgers te maken, maar alles met controle. De burger wordt steeds meer verantwoordelijkheid afgenomen en de politie neemt steeds meer van die verantwoordelijkheid over. Dat is niet hoe het hoort te zijn. Uiteindelijk resulteert dit in een politiestaat, en die is sinds 2020 bijna een feit. 

Denk dus eens na, en stop eens met het vereren van uniformen, alsof het soort goden zijn waar je per definitie respect voor moet hebben. Nooit moet je zomaar per definitie respect hebben voor iemand, omdat diegene een ‘speciale’ functie heeft. Respect is iets wat men elkaar geeft als er sprake is van wederzijdse waardering. Je verdient dat dus op basis van je gedrag, en niet op basis van wat je aan hebt of denkt te zijn. En omdat het concept ‘autoriteit’ puur gebaseerd is op een geloof, moet je je ook eens gaan afvragen of het nou in de kern van ons bestaan eigenlijk wel zo normaal is dat een ander ‘speciale’ rechten krijgt, puur omdat die een speciaal pak aan heeft. Want er staat niemand boven jou. En zolang jij je menselijk gedraagt en andere mensen niet moedwillig schade toebrengt, heeft niemand jou wat te zeggen en heeft niemand jou te commanderen. Jij bent je eigen baas, en wordt door niets anders geregeerd dan je eigen bewustzijn. Onthoud dat. 

Eén gedachte over “ Politie getuigenissen Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie (BPOC)

  1. Ik vind dit echt te ver gaan, ik kijk met afschuw naar de beelden en zie tot mijn verbazing dat de arrestant al op de grond ligt en toch nog de hond erop gezet word!? Waar ik helemaal van schrik is dat de Agenten helemaal los gaan op de arrestant. Dit is volgens mij Mishandeling. Te triest voor woorden dat dit allemaal gerechtvaardigd word in Nederland.
    Ons zogenaamde vrije land van meningsuiting en zorgstaat. Ik moet om die woorden lachen als ik denk aan de eigen bijdrage van €385.00.
    Maar we zullen zien dat de arrestant bestraft word en de Geweldadige Politie vrijuit gaat helaas????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *