Politieke campagnes zijn exact hetzelfde als wat elke andere vorm van reclame is: iemand probeert je over te halen een product te kopen via manipulatie.

Dat een man weet welke soorten en maten maandverband en tampons er bestaan zegt iets over de manier waarop reclame werkt, en dat het dus werkt. Het zijn allemaal ideeën die linksom of rechtsom in je hoofd geplant worden zonder dat je daar zelf wat voor hoeft te doen. Op het moment dat je vrouw zegt: wil even maandverband meenemen van de supermarkt is eigenijk de enige vraag nog ‘met of zonder vleugels’? Niet omdat je een studie ‘menstruatie’ hebt gedaan maar gewoon omdat reclame werkt.

Politiek werkt hetzelfde. Iedereen weet waar het voor is, iedereen weet “hoe je het moet gebruiken” alleen of het écht werkt is persoonsgebonden en al met al, onderaan de streep, blijft het toch maar gewoon een lapmiddel voor een tijdelijk ongemak.

Dat goede ideeën geen dwang maar ook geen manipulatie strategieën behoeven zegt heel veel over de ideeën die ons gepresenteerd worden en over de politiek op zich. Je moet je daarom ook eens afvragen wat het voor zin heeft om ‘het tijdelijk verschuiven van problemen’ een “oplossing” te noemen. De Partij voor de Mensen bestaat namelijk niet. Die heeft nooit bestaan en die zal ook nooit bestaan.

Politiek is een dekmantel om ernstige misdaden ‘wit te wassen’ die een groep über-rijke figuren (met hele andere agenda’s dan ‘het beste voor de mensheid’) ongestraft in het zadel houden. Pas wanneer je dit in gaat zien gaan je ogen open. En eerder echt niet.

Stemmen is deelnemen aan een misdaadorganisatie, want steun betuigen en deze criminele organisatie daardoor erkennen betekent: medeplichtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *