|prozaadje| De digitale munt

|prozaadje| De digitale munt


“Complot theorieën”
“Complot denker”
“Complot gekkie
“Alu-hoedje”

Dat zijn de termen die mensen die last krijgen van het psychologische verschijnsel ‘cognitieve dissonantie’ en het niet kunnen of durven loslaten van de gecreëerde werkelijkheid gebruiken als wapen. Het is de handige dooddoener die men inzet op het moment dat ze voelen dat ze de grip op de discussie verliezen of simpelweg helemaal geen discussie willen.

Welnu… nu zijn er al vele jaren vele mensen bezig om de rottigheid uit de financiële sector naar boven te halen en te openbaren. Telkens weer lanceren overheden rookgordijnen om die rottigheid (waar ze donders goed van op de hoogte zijn) te nuanceren tot ‘foutjes’ en vervolgens worden er schijnoplossingen bedacht om te doen alsóf de financiële criminelen aangepakt worden, maar het gebeurt in geen geval. Er zit hier namelijk ook een stukje ‘gecontroleerde oppositie’ in.

Wat ook al vele jaren gebeurt is dat banken en overheden samenwerken om het contante geld te criminaliseren met drog-argumenten en de mogelijkheden tot het betalen met contant geld steeds verder wegnemen. Met andere woorden: we worden al jaren consequent gedwongen zoveel mogelijk te pinnen.

Wat zegt nu de NOS…
citaat:

Er moet een digitale munt komen die bestaat naast het geld dat mensen nu in hun portemonnee hebben en op de bank hebben staan. Een groep economen adviseerde een half jaar geleden om met een dergelijk systeem te komen. Volgens hen hebben commerciële banken een te belangrijke rol gekregen. Voorheen hadden mensen spaargeld op de bank en ook nog cash in huis. Dat laatste is veel minder geworden, dus zijn consumenten afhankelijker geworden van de banken.

Dus…
In plaats van de rol van banken weer te beperken door CONTANT betalen te promoten, gaan ze dus een digitale munt creëren. Deze munt wordt niet anoniem, dat staat verderop in het artikel. De drogreden ‘witwassen’ wordt namelijk weer gebruikt om de optie contant geld volledig buiten te kunnen sluiten. Contant geld, dat enige stukje anonimiteit wat je nu nog hebt in je betalingen.

De digitale munt komt dus onder controle te staan van de overheden. Dat is niet helemaal op te maken uit dit stuk maar reken maar dat dat gaat gebeuren. Nu is het op zich niet erg als overheid zorgt dat er een eerlijk betaal systeem komt, echter is nu juist dat wat je niet wil: controle en inzicht van die overheid op je betalingen, een bijkomstigheid die je wél gaat krijgen. Reken daar maar wel op.

Nu roepen wij ‘alu-hoedjes’ al jaren dat de oorlog tegen het contant geld gevoerd wordt om toe te werken naar een volledig controleerbaar en inzichtelijk betaalsysteem, en verdomd… nu komen ze ermee. Precies op het moment dat we met z’n allen NOG moeilijker zijn gaan doen over contante betalingen.

Een paar weken terug nog heb ik hier op Facebook 2 dagen lang de meest bizarre verwensingen naar mijn hoofd gekregen toen ik een bericht plaatste met mijn mening over de achterlijkheid van het panische gedoe nu met betrekking tot het aannemen van contant geld in winkels, want: “ze schaffen het contant geld echt niet af, dat is alleen nu even vanwege Corona”, dat was hun argument. Maar nu komt dan de NOS met het verhaal over de proef met een nieuwe digitale munt. Dat is dus gewoon hetzelfde als de pinpas die je nu hebt want ‘digitaal’ betekent dus ‘niet fysiek’.

De redenen die we aandragen om contact geld te behouden worden nu weggenomen omdat ze nu doen alsof ze hiermee de macht van banken inperken. Maar, je draagt die macht over je geld nu wel langzaam over naar de overheid en dat is allerminst een verbetering te noemen. Sterker nog, het kan extreem gevaarlijk zijn om een overheid directe inzicht in je betalingen te geven en het beheer over je geld nog makkelijker te maken.

Met oog op de toekomst, het onvermijdelijke social credit system wat je ook hier gaat krijgen, maakt het een overheid heel makkelijk jou af te kunnen sluiten van (bepaalde) betalingen omdat je je gedrag eerst moet aanpassen.

Is dat laatste een ‘Complot-gekkie-gedachte’? Ik zou daar nog maar eens rustig over na denken als ik jou was… voorlopig zijn we weer stappen dichter naar de technocratische controle maatschappij aan het zetten. Je zult het pas zien als het te laat is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *