Rechtmatigheid van overheidshandelen

Rechtmatigheid van overheidshandelen


Rechtmatigheid van overheidshandelen, en de rol van de rechters… daar wil ik toch even mijn bescheiden mening over geven om mensen daar toch nog eens goed over na te laten denken voordat ze klakkeloos Baudet & Co achterna lopen. 

Het voordeel van geen politieke aanhanger te zijn is dat je je standpunt niet politiek hoeft te verdedigen omdat je anders gezichtsverlies lijdt, en dat is dus ook de reden waarom democratie geen toverwoord is en zeker in Nederland het geen fluit voorstelt.

 Ik snap natuurlijk dat FVD aanhangers niet anders kunnen dan zijn de FVD ideeën verdedigen en dat is dus ook het probleem van de politieke religie, gevaarlijke ideeën moet je ondanks je liefde voor een partij eigenlijk wel gewoon objectief kunnen inzien, maar wat doen de meeste mensen, die gaan drogargumenten zoeken om een gevaarlijke zaak toch gewetensvol te kunnen onderbouwen. Dit geldt voor iedere politiek-gelovige. Zo poets je dat gevoel dat je misschien iets steunt wat tegen je kan werken of gevaarlijk kan zijn een beetje weg. 

Maar goed, het zou kunnen dat ik het fout heb dus komt ‘ie… 

Rechters moeten een oordeel vellen aan de hand van wetgeving die een regering maakt. Dat geldt nationaal en internationaal. Bijvoorbeeld omdat we een artikel 94 in grondwet hebben waar staat: “Binnen het Koninkrijk geldende wettelijke voorschriften vinden geen toepassing, indien deze toepassing niet verenigbaar is met een ieder verbindende bepalingen van verdragen en van besluiten van volkenrechtelijke organisaties”

Als er een clubje mensen is die het niet eens is met beleid dan kunnen ze eens kijken hoe dat in wetten en verdragen staat afgesproken. Als ze zien dat een overheid zich niet aan z’n eigen wetten houdt, of aan internationale verdragen die zij als regering hebben ondertekend, dán krijgt de eisende partij gelijk. De rechter stuurt dus niet de politiek, de rechter zegt: hou je aan je eigen wetten en afspraken (artikel 94 Gw).  

Maar wat kan er nou gaan gebeuren als een rechter de politiek niet meer zou kunnen dwingen zich aan z’n eigen wetten te houden of terugfluiten als de politiek de wet overtreedt, want dat is waar ik vooral benieuwd naar ben. Kan het straks zo zijn dat als Hiddema en Baudet de rechter buitenspel kunnen zetten dat het moeilijker wordt voor de normale mens om

Overheidshandelen bij de rechter te brengen óf een overheid terug te fluiten. Dat is namelijk nu al best lastig, vechten tegen de overheid. 

Nu heb ik ook niet bijster veel vertrouwen in rechters, als je bijvoorbeeld de video’s van café weltschmerz kijkt en vooral die met Paul Ruijs (zie onderstaande video) dan leer wat corruptie is, en er zijn nogal wat corrupte rechters in Nederland.

???? volledige afspeellijst (6 video’s)

Sowieso denk ik dat deze hele poppenkast met politiek  vs urgenda vs rechters een zogenaamd ‘1-2tje is geweest zodat politiek Den-Haag kan doen ‘alsof ze wel moeten’ omdat de rechter het zegt,  en er dan zogenaamd niks aan kunnen doen dat ze bizarre maatregelen moeten nemen. Om de relatieve rust te bewaren zeg maar en niet al te veel stemmen te verliezen. Maar goed, dat is slechts mijn mening. 

FVD is oppositie dus kunnen zo lekker stemmen scoren. Maar ik denk persoonlijk dat mensen dit echt niet moeten willen. We focussen ons ook op het verkeerde stukje, we zijn te laat namelijk. Burgers moeten beter opletten wat voor verdragen Nederland tekent als je wat wilt voorkomen. Als Nederland zich niet gebonden had aan de bizarre klimaatdoelen van de EU, dan had de rechter deze uitspraak niet kunnen doen. Dat de overheid deze afspraken maakt komt theoretisch voort uit het “democratisch proces” aangezien het stemvee koos voor vertegenwoordigers. Als jij op wie dan ook gestemd hebt dan moet je ook niet vreemd opkijken of zeuren als ze je achteraf naaien. Je stemde er zelf voor ongeacht op wie je stemde. 

Je kunt de overheid theoretisch via de rechter houden aan alle nationale wetten en internationale verdragen en afspraken, dat is eigenlijk gewoon een hele goede zaak als we even doen alsof alle theorie netjes nageleefd wordt in de praktijk,  en als je nu al weet dat dat voor de normale mens best al lastig is, vechten tegen de overheid, wil je dat nog lastiger zo niet onmogelijk gaan maken? Ik denk het niet. 

Het is niet voor niets dat ik altijd tegen zeg: hou eens op met dat geschreeuw om meer wet en regelgeving en dus meer overheid. Het keert zich een keer tegen je. 

Op zich is de theorie dat de rechtsprekende macht objectief een zaak met de wet in de hand beoordeeld. Dus, hoe meer wetgeving hoe groter de kans is dat je daar een keer last van gaat krijgen. Daar kan een rechter op zich dan weinig aan doen, die moet het spel spelen zoals het bedacht is… ga je de overheid onschendbaarder maken, moet je toch even goed achter je oren krabben of dat een goed idee is. Naar mijn mening niet, maar goed dat is mijn bescheiden mening. 

2 gedachten over “Rechtmatigheid van overheidshandelen

 1. Tja,
  Even een reactie mijnerzijds.

  Vooraf nog dit. Ik stem al vele jaren niet meer, heb ik 1x gedaan in mijn leven (ben van 1958) en zag dat het……..niet goed was!!

  Er wordt dan gesproken in het stuk over een zogenaamd democratisch proces echter degene die waarachtig nog steeds denkt dat we hier in een democratie leven die denkt nog maar eens. Men kan hiervoor eenvoudig even wikipestmemaar er op naslaan en klaar. Voor dit soort gewone info is dit medium nog wel te gebruiken.

  Ik het gunstigste geval leven we in een oligarchie.

  Dan staat er in het stuk dat men niet moet proberen de overheid “: onschendbaar te maken” wat in mijn optiek echter al lang zo is.

  Zie dat poppentheater welks zich nagenoeg dagelijks afspeelt in het 2e kamertheatergebouw.

  Daar worden dagelijks, en nu al helemaal inzake het zogenaamde Wilderspoppenspel, leugens en bedrog boven water gehaald van de zijde van het OM.
  Dit wordt dan door Wilders naar voren gebracht voor de rechteracteurs welke dat dan zelfs heel spannend aanhoren echter vergeten te LUISTEREN waarna de PG op zijn edele teentjes lijkt te zijn getrapt…..

  Een waar “kasperletheater” ware het niet dat het volk alias stemvee dit gelag zal betalen.

  Democratische processen komen in Neanderland niet meer voor, kan me ook niet herinneren wanneer ik deze voor het laatst heb mee mogen maken en ben nu in feite, na ruim 24 jaar voor deze Roverheid gewerkt te hebben ANARCHIST.

  In de ware zin van het woord wel te verstaan en dit is de reden dat ik zelf ervoor gekozen heb om weg te gaan bij deze bende idiotische machtsmisbruikers!!!

  Gelukkig dat ik een beetje op de hoogte ben van de geldende wet- en regelgeving en redelijk hard van me af kan bijten waardoor ik nagenoeg geen last meer heb en zal hebben van welk roverheidsorgaan dan ook!! Dit is helaas niet voor elke Neanderlander weg gelegd maar dat is niet mijn fout. Ik help wel maandelijks mensen om hier en daar een roverheidsbeentje of armpje af te slaan en wel geheel pro deo!! Gewoon omdat ik het leuk vind!!

  En vwb deze enorme klimaatHOAX, dit is een hersenspinsel welk willens en wetens gebaseerd is op verdraaide FEITEN, vervalste cq aangepaste rapporten om het simpele feit dat het volk gewoon een ordinaire belasting door de maag gesplitst kan worden en nu heel mooi vanuit de EU waardoor het theater in den Haag zijn handen wederom kan wassen in onschuld, want net als bij de rechter ook hier de opmerking van hoofdrover Rutte, “wij kunnen er niets aan doen”.

  Wij gaan op dit ogenblik aantoonbaar en gebaseerd op FEITEN een kleine IJSTIJD tegemoet en wel met rasse schreden.

  Dit is mijn mening en daar……

  Gegroet,

  Gladiator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *