Relatieverslaafd

Relatieverslaafd

“Ik heb geen enkele reden om de overheid te wantrouwen”, dat is wat ik in verschillende vormen regelmatig hoor van mensen in discussies over de buitenproportionele maatregelen waar we al 10 maanden mee kampen. Hoe naïviteit besmettelijker is dan welk virus dan ook. 

In augustus 2019 schreef ik een kort stukje over hoe de tiran altijd als beschermer komt niet wetende dat een klein half jaartje later de tiran daadwerkelijk als “beschermer” kwam. Iets eerder die maand schreef ik een stukje over dat vrijheid aan de andere kant van angst ligt waarin ik beschreef hoe makkelijk mensen vrijheid opgeven als de angst overheerst. Wat namelijk al jaren aan de hand is, is dat mensen met kleine stapjes steeds weer in dezelfde trucjes trappen. Dat de meeste mensen dat voor tien maanden geleden nog niet helemaal of helemaal niet door hadden is best logisch, echter wie nu nog niet dat besef heeft gekregen is ziende blind, en hoogstwaarschijnlijk niet meer te redden. 

Onnozelheid is gevaarlijk. De heersende naïviteit leidt ons allemaal echter wel in een totalitaire fuik zonder dat de onnozelaars het door hebben. Sterker nog, zij menen oprecht goed bezig te zijn door strikt te luisteren naar wat het gezag ons oplegt. Dat weten de mensen die aan touwtjes trekken precies, en zij weten ook precies hoe zij dit in stand kunnen houden. Door psychologische processen te beïnvloeden en moderne techniek zoals kunstmatige intelligentie in te zetten weten zij al hoe en wat zij jou gaan laten denken, ver voordat je het gaat denken. Omdat er in verhouding  maar weinig mensen zijn die nog over een natuurlijk wantrouwen richting de overheid en gezag beschikken is het vrij makkelijk om de groep onnozelaars steeds ‘te laten winnen’ in vooropgezette discussies. Ze willen ook helemaal niet af van de wantrouwende mensen, want die hebben ze nodig om daar de onnozelaars tegen op te kunnen zetten. Dat is de enige manier om steeds meer macht te kunnen verwerven. Zolang de onnozelaars in de meerderheid zijn lukt het de tiran altijd om z’n plannen uit te kunnen voeren. 

Narcistische/psychopathische mensen zijn heel goed in het doen alsof ze alles zijn waar jij naar op zoek bent. Ze bombarderen je met liefde en genegenheid. Het slachtoffer wil graag geloven dat dit de ware zelf is van de partner. Wanneer hun masker steeds meer af begint te glijden, geloven ze dat dit “niet bij zijn/haar karakter past” en dat het hun eigen schuld is, dat ze hun partner boos hebben gemaakt. Ze geven vooral zichzelf of iemand om hun heen de schuld van het geweld maar nooit de dader zelf. Hoe ver dit gaat, zelfs tot op hormonaal niveau aan toe kun je overal vinden, er is genoeg onderzoek naar gedaan. Dit hele proces, de psychologische mindfuck, zie je exact zo terug bij de mensen die nu zoveel vertrouwen hebben in alles wat de overheid doet. De overheid is de beschermer, die kan het niet fout doen, het zal nooit liggen aan de overheid, het ligt aan jezelf en de mensen die niet luisteren. 

De onnozelaars zijn het werkelijke gevaar voor samenleving. Hun steun aan het beleid zorgt ervoor dat de tirannie kan worden voortgezet. Evenals alle ordervolgers die nog steeds klakkeloos doen wat hun gezegd wordt. Uiteindelijk komt het allemaal neer op de getallen. Hoe meer mensen ontwaken uit hun naïviteit, hoe minder draagvlak het regime heeft, hoe eerder dit alles afgelopen is. Ik heb de afgelopen jaren persoonlijk ondervonden wat een tiran er schuilt achter de overheid. Voor veel mensen was de toeslagen affaire de eye-opener. De enige mensen die maar blijven zeggen ‘ik vertrouw de overheid’ zijn de mensen die persoonlijk nóg niet geraakt zijn, maar geloof me maar, dat duurt niet lang meer. De vraag is alleen of het dan niet te laat is. Blijf vooral de ander gek noemen terwijl je zelf totaal niet door hebt hoe ze je op afstand besturen. 

Eén gedachte over “ Relatieverslaafd

  1. Jeetje wat een helder stuk. Ik deel het in mijn omgeving. Ik weet ‘het’ wel maar dit zo lezen helpt me helderder te blijven kijken. Te lezen over ‘onnozelaars die een gevaar vormen’ voelt direct als opdracht aan mezelf om alert te blijven! Hartelijk dank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *