Rode zaken. Perceptie management

Rode zaken. Perceptie management

Het ECDC is het Europese RIVM. Als je het op z’n Engels uitspreekt klinkt het bijna als een zeer populaire rockband, maar helaas is de werkelijkheid dat het een club ‘deskundigen’ is die in lijn met alle andere geselecteerde ‘deskundigen’ sinds begin 2020 vooral dient als perceptie management bureau.  Er is een verhaal, dat verhaal kan niet meer van worden afgeweken, en zal dus koste wat kost in stand gehouden moeten worden. En de enige manier om dat te doen is angst voeden. 

Rood, de kleur van gevaar. Dat hebben we in het westen allemaal zo geleerd. Rood in negatieve context betekent altijd gevaar. Echter rood in positieve context betekent liefde, en sex. Bloed is rood. Hartjes zijn rood. Bloed is gevaar, hartjes is liefde. Rood is een emotioneel intense kleur, het doet dus wat met ons op onbewust niveau. Het merendeel daarvan is echter pure programmering. Dat betekent dat alle associaties aangeleerd zijn. En dat het aangeleerd is kan verdomde handig zijn. Vooral in situaties waarin je emoties nodig hebt om mensen ergens van te overtuigen, omdat de realiteit geen gevaar laat zien. 

De ziekenhuizen zijn leeg. De IC’s zijn leeg. Net als vorig jaar in de zomer is er geen sprake van een ‘pandemie’ laat staan ‘epidemie’. Er is geen spoor te vinden van doodzieke mensen. Het enige wat we zien is de kleur rood, op een kaart, omgeven door groen. Groen, bijna het tegenovergestelde van rood. Groen is gekoppeld aan harmonie, natuur, veiligheid. Het enige wat je hoeft te doen om de perceptie te beïnvloeden is die twee kleuren naast elkaar te zetten. Op papier is het rood dan namelijk heel erg. Extreem gevaarlijk. Op papier wel. 

Je kan duizend keer de logica aanhalen dat zoiets als ‘testen voor toegang’ uiteraard zorgt voor veel testen, en dus voor hoge cijfers. Als er geen testen voor toegang was geweest, dan was niemand gaan testen, en was het einde verhaal geweest. Corona was dan uitgestorven. Je ziet het namelijk niet om je heen die ‘dood en verderf’, dat ‘levensgevaarlijk killervirus’. Maar ze willen de situatie angstig houden tot de herfst. Dan begint het griepseizoen weer en krijgen mensen weer last van verschillende griepjes.  Zoals elk jaar komen er daardoor weer mensen in het ziekenhuis, en heb je weer wat om naar te wijzen. Want dat er mensen in het ziekenhuis liggen in het griepseizoen, kun je niet ontkennen. Dat is volkomen logisch. De reden waarom kun je echter wel sturen. 

Code rood, rode vlaggen, rode gebieden, rode cijfers, rode scenario’s. Het is allemaal perceptie management. Wij worden nu voortdurend in de rode hypnose gehouden, op diverse fronten. Want zolang er ‘rode zaken’ aan de hand zijn, heeft een overheid “het recht” om in te grijpen en de controle over te nemen. Van rood kom je dus niet meer af. Als het ene rood voorbij is dan staat het andere rood alweer voor de deur. En zolang iedereen braaf en volgzaam de bevelen opvolgt die de machthebber hen opdraagt, kom je nooit meer in groene scenario’s. Waarom zouden ze, ze kunnen je nu alle kanten opsturen. Je luistert toch wel. 

Elk volk krijgt de leiders die het verdient. Een gezegde wat in de Corona context angstaanjagend waar wordt. Hou je hart dus maar vast voor de klimaat context, want met de nieuwe plannen, én een regering met veel macht, kun je je vrijheden in alle opzichten wel vergeten. Het één staat namelijk niet los van het ander. Zeker niet als het om politiek en macht gaat. Helaas zullen velen dat pas inzien als het te laat is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *