Rookgordijnen

Rookgordijnen

tekst gaat over dit artikel

Laten we elk jaar iets gaan herdenken, wat onze opa’s en oma’s zelfs niet meegemaakt hebben of deel van uitgemaakt hebben. Zo kun je elk jaar heel veel aandacht vragen voor iets wat al lang niet meer bestaat, en kunnen mensen zich even slachtoffer voelen van iets waar zij geen slachtoffer van zijn.

“Herdenken” is inprenten. Het is het indoctrineren van het ‘schuldig door associatie’ verhaal. In plaats van dat we focus gaan leggen op het prettig samenleven met elkaar, zijn we focus aan het leggen op onbelangrijke zaken die juist haat en onverdraagzaamheid aanwakkert.

Op dit moment is iedereen vooral slaaf van een corrupt verrot systeem. Als we gaan kijken naar de feiten dan kun je niet anders dan concluderen dat we ook steeds meer slaaf aan het worden zijn. Overal wordt steeds een schepje bovenop gedaan waardoor vrijheid en zelfbeschikking steeds verder verdwijnt uit de samenleving. En zolang men zich druk blijft maken over onbelangrijke zaken die niet meer bestaan, zal alles erger worden.

Zolang je ergens slachtoffer van kan zijn krijg je aandacht. Maakt niet uit wat het is. Het leidt af van de echte problemen. Dus werkt het. Zolang je rechts kijkt zie je niet wat er links gebeurt, en andersom. Het lijkt me verstandig om daar eerst eens bij stil te gaan staan voordat besluit om mee te werken rookgordijnen te creëren en in stand te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *