Slijptol? Of figuurzaag?

Slijptol? Of figuurzaag?

Mark Baanders a.k.a. ‘Slijptol’ is het meest walgelijke mannetje wat er op dit moment rondloopt in b-medialand.

Mark Baanders

Baanders werkt voor omroep ‘PowNed’ , en bij PowNed hebben ze van alle omroepen binnen mainstreammedia-land nagenoeg het meest smerige verdienmodel wat je als omroep kan hebben: Geld verdienen aan mensen die “op hun bek gaan”.

De werkwijze

Men geeft een quasi grappig adrem huftertje een microfoon en laat hem op bijzondere evenementen waar veel aandacht naartoe gaat rondlopen om de mensen eruit te pikken die wel eens wat ‘doms’ kunnen zeggen. Door middel van een paar sturende pseudo-kritische vragen te stellen (uitlokking) zorgt het huftertje er dan voor dat iemand in de context van het evenement, zoals bijvoorbeeld bij de ‘demonstratie voor vrijheid’ van 21 juni, iets zegt of doet waardoor die zichzelf of de hele groep voor lul zet. Later monteren ze dat dan fantastisch geframed in de uiteindelijke video. Zo creëren ze een video vol eenzijdig leedvermaak wat dan zogenaamd “een verslag van het evenement” moet zijn. Vervolgens gooien ze een korte lok-video online met veel sensatie om mensen te verleiden de uiteindelijke video te kijken, en zo genereren ze inkomsten via de advertenties. Hoe meer kijkers, hoe meer inkomsten.

(voorbeeld video hieronder)

Natuurlijk weten de meeste mensen wel dat er geld verdient wordt met die video’s, en op zich is het niet erg als er ergens wat verdient wordt, iedereen moeten eten. Echter, de manier waarop je je geld verdient zegt wel iets over jou als mens. Het zegt wat voor mens je bent, wat je morele waarden zijn -of eigenlijk het gebrek daaraan- en het openbaart dus je ware aard.

De invloed van dit soort riool-televisie is groot. Men realiseert zich dat niet. De publieke opinie wordt doelbewust misleid met geframede informatie. In combinatie met een dosis “humor” is dat eigenlijk best heel gevaarlijk. Vandaar dat we er nog maar eens op wijzen. Als je de volgende keer een filmpje van PowNed ziet, dat weet je in ieder geval dat niets daarvan een representatieve weergave van de realiteit is. Het is pure handel. ‘Scoren over de rug van…’

Een maand of 8 geleden liep Sven Hulleman meneer Baanders tegen het lijf op het Museumplein tijdens een demonstratie van ‘Extincion Rebellion’. Daar confronteerde hij Baanders met de manier waarop hij werkt. Zodra Sven over ECHT relevante onderwerpen begon te praten die er vele malen meer toe doen, droop meneer de “slijptol” zo snel mogelijk af. Waar hij over de rug van een ander denkt intelligent over te komen, stond hij nu tegenover iemand die niet hoeft te doen alsof en duidelijk een maatje te groot was. Koekjes van eigen deeg zeiden we vroeger. De rollen even omgedraaid, kijk de video hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *