Stel dat je niet meer gelooft…

Stel dat je niet meer gelooft…

Stel dat je als bewust mens was opgegroeid, en je ouders, school en de maatschappij hadden je niet geïndoctrineerd met de leugen dat er altijd iemand is die boven jou staat, “een autoriteitsfiguur”. Hoe zou ‘het systeem’ er dan uitzien? 

Stel dat je het dan dus heel gek zou vinden dat wanneer jij nietsvermoedend onschuldig in je auto op straat rijdt, er een figuur in een kostuum je ineens aanhoudt omdat hij even wil controleren of jij alles wel goed in orde hebt. En als dat niet het geval is je een briefje geeft met daarop een bedreiging dat je iets moet betalen omdat je volgens hem iets fout deed? 

Stel dat je in lachen uit zou barsten als er op tv mensen in stropdas allerlei gekke dingen zouden zeggen die ervoor gaan zorgen dat jij steeds meer van dat wat jij verdient onder dwang aan hun moet geven, zodat zij dat aan dingen kunnen besteden waar jij het zelf nooit aan zou hebben besteedt? 

Stel nou eens voor dat je het ronduit idioot zou vinden dat er iemand is die omdat die “speciaal magisch bloed” heeft en € 3.650,00 per dag zomaar krijgt, en dat zijn vrouw daarnaast ook nog eens € 1.411,54 per dag zomaar krijgt en z’n moeder € 1.961,54 per zomaar dag krijgt en z’n dochter vanaf 2021 als klap op de vuurpijl € 4.109,59 per dag zomaar gaat krijgen? 

Stel nou eens voor dat je het ronduit debiel zou vinden dat je overal waar je komt een pasje moet tonen waar op staat wie jij bent, terwijl je in levende lijve recht voor die degene staat die vraagt. 

Stel nou dat je het dan bizar zou vinden dat je elke keer dat je een eerste levensbehoefte zoals eten  koopt, 1/10e deel moet afstaan aan mensen die je niet kent en bij alle andere producten die je nodig hebt zelfs 1/5e deel, gewoon omdat zij vinden dat dat moet?  

Stel dat je stomverbaasd zou wanneer je auto ergens parkeert, dat je geld moet betalen aan mensen die je niet kent alleen om daar te staan,  terwijl toen je die auto kocht al een deel van het geld ging naar die mensen die je niet kent en je ook al elke maand een dreigbrief in de bus krijgt waarin staat dat je moet betalen voor het gebruik van die auto, aan die mensen die je niet kent? 

Stel dat je het schandalig zou vinden dat mensen die bepaalde planten verbouwen waarmee ze andere mensen kunnen helpen en er ook nog eens helemaal niemand kwaad mee doen, daar straf voor krijgen en in sommige gevallen zelfs hun levens verwoest worden? 

Stel nou eens dat je je ging realiseren dat deze dingen, en nog veel meer van dit soort dingen, allemaal gebaseerd zijn op een zorgvuldig uitgewerkt recept met als doel mensen gevangen en klein te houden, een uitermate vernuftig geïndoctrineerde religie die elk aspect van je leven beheerst? 

Stel dat je zou je zou inzien dat je aanhanger bent van het grootste en meest gevaarlijke (bij)geloof aller tijden, en dat je zelf niet doorhebt dat het een geloof is? 

Stel nou eens dat je al die overduidelijk rare gekke overtuigingen eens los zou laten, zodat je tot het besef zou komen dat de waarheid is dat een vrij mens bent met dezelfde rechten als ieder ander mens. Dat dat niet betekent dat je alles maar gewoon kan doen maar dat dat wél betekent dat niemand jou kan dwingen tot wat dan ook omdat dwang schending van een universeel natuurrecht is? 

Stel dat er geen systeem zou zijn, zouden alle mensen waarvan nu de status beschermd wordt door de Staat, of de status juist bestaat omdat de Staat bestaat, zich dan realiseren dat ze eigenlijk gewoon hetzelfde zijn als de mensen waar ze denken boven te staan? 

Stel dat onnatuurlijke hiërarchie niet meer met geweld afgedwongen kon worden door mensen met een monopoliepositie, en dat we het ‘gij zult een ander niet dwingen’ weer als basis van samenleven zouden gebruiken? 

Stel dat we ons weer als mensen zouden gaan gedragen… wat is het dan dat jou tegenhoudt dat niet nu al te doen? 

Stel dat je het gewoon allemaal niet meer gelooft… stel dat je dan pas echt beseft wat vrijheid werkelijk is. 

Stel je dat niet meer gelooft? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *