Thug Life

Thug Life

Thug life Tupac

De haat die je kleine kinderen geeft zal uiteindelijk iedereen voor gestraft worden. Dat is de boodschap die tupac ons begin jaren 90 al gaf met het vormen van de hiphopgroep Thug Life. 

In 1993 was ik 8 en had ik naar mijn weten alleen zo’n cassette recorder met radio functie. Het duurde nog een aantal jaar voor je mp3’s op de (ik meen Intel 386) pc kon downloaden. Ik weet nog wel dat ik ergens in die tijd de “gangsterrap” ontdekte, dat sloot nou eenmaal fantastisch aan bij een bepaald gevoel waar je als jong jochie mee rondloopt. Vooral omdat die teksten ook nog ergens over gingen ook al begreep je ze niet altijd direct, het was een mooie afwisseling voor dat andere gevoel, hard rock/metal oftewel: gitaarmuziek.  Het ene liet je nadenken en het ander maakte energie los wat je soms even kwijt moest. 

Gek hoe muziek werkt en hoe mensen daar zo verschillend mee omgaan en toch ook weer niet. Iedereen heeft daar z’n eigen weg in qua smaak, en toch maakt de toon en frequentie van de muziek bij iedereen onbewust hetzelfde los, ook al kun je daar in het bewuste qua smaak verschillende meningen over hebben. In 2018 kwam de film ‘the hate you give’ uit, die ik overigens nog niet gezien heb. Tupac zou de grote inspiratiebron zijn geweest bij de filmmakers, echter schijnt het volgens bepaalde bronnen vooral een ‘politieke film’ geworden te zijn waar ik niks over kan zeggen zonder eerst zelf te kijken. 

De boodschap van ‘Thug Life’ daar heb ik het vaker over zonder daarbij specifiek groepen aan te wijzen. Identiteitspolitiek is bijna een scheldwoord geworden omdat dat het stokpaardje van de extreem linkse vleugel is, bijkomend effect is vooral dat zij zo de schaduwagenda’s van de schaduwmacht doorvoeren zonder het zelf door te hebben, en daardoor wordt communisme weer zo populair. Iedereen arm is ook gelijk, dat is het motto en dat krijg je alleen voor mekaar door de overheden zoveel mogelijk macht te geven. Meer controle naar de macht betekent per definitie minder vrijheid. 

In feite worden we dus allemaal gekneed tot kleine kinderen en ook dat geef ik vaker aan. Iemand laat ergens een scheet, en die scheet wordt niet meer gezien als ‘gewoon een scheet’ nee, die scheet wordt opgevangen door ‘social engineers’ en dan positief of negatief uitvergroot afhankelijk van het doel. Social engineering is van alle tijden, en de mensen die dit doen zijn niet altijd op de hoogte van wat ze eigenlijk doen. Om het concreet te maken: social engineers zijn de mensen die er via hun expertise in een bepaalde (publiekelijke) sector voor zorgen dat types zoals Hitler, Stalin, Mao etcetera aan de macht konden komen. Ze weten wat de koers moet zijn en welke kant we op moeten en aan de hand daarvan zorgen zij op elk niveau in elke sector dat de meerderheid die gewenste mening draagt. 

Het misbruiken van menselijke eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, vertrouwen, hebzucht, angst en onwetendheid dus, dat is waar sommige mensen hun brood mee verdienen. Veel van deze mensen weten niet eens de onderliggende gevaren en agenda’s en wat dus de werkelijke reden is dat mensen een bepaalde mening moeten hebben, of juist een bepaalde mening niet mogen hebben. Ze doen het omdat een autoriteit het van hen vraagt, en zoals we allemaal weten wordt respect voor autoriteit er bij ons van jongs af aan al diep ingeprent. Orders zijn orders. 

Als mensen sterk in hun schoenen staan en zelfverzekerd zijn dan ben je als machthebber niet blij. Mentaal sterke mensen zijn moeilijk te controleren dus is het slimste wat je kan doen aan de ene kant de nieuwere generaties nooit volwassen laten worden, en aan de andere kant de huidige en oudere generaties mentaal breken door in sneltreinvaart de structuren waar zij hun leven op gebouwd hebben onderuit te schoppen. De nieuwe generaties worden toch wel aangevuld dus die zijn gemakkelijk te sturen als je maar jong genoeg begint, terwijl de oudere generaties langzaam uitdunnen. Kennis verdwijnt in het bejaardentehuis. Als je die nieuwe generaties dus nooit volwassen laat worden zullen het altijd kleine kinderen blijven, en dat zie je als je oplet om je heen gebeuren. 

Zelfs in de oudere generaties laten sommige mensen zich terugduwen in een kinderbrein. Papa en Mama overheid bepalen wat wij mogen, en wat wij niet mogen want “zij weten wat goed voor ons is”. Als er een conflict is dan rennen we als de sodemieter naar papa en mama want die moeten dat oplossen. Als papa en mama een nieuwe regel verzinnen dan is dat onbespreekbaar en hou je je daaraan, en als papa en mama zeggen dat je iets moet doen dan zul je dat moeten doen ongeacht de morele waarde. 

Als Jantje een grapje maakt over Marietje, dan gaat Marietje huilend naar papa of mama, en Jantje wordt voortaan verboden om grapjes te maken over Marietje.  Als Marietje niet zo hard kan rennen als Jantje, dan gaat Marietje huilend naar papa of mama, het is niet eerlijk, Jantje mag voortaan niet meer rennen of moet Marietje laten winnen. Marietje spuit elke ochtend parfum op, en Jantjes kamer ruikt daardoor ook naar parfum, Jantje kan daar niet zo goed tegen dus gaat huilend naar papa en mama, Marietje mag geen parfum meer gebruiken of maximaal één spuitje… het klinkt allemaal wat melancholisch en cynisch maar dat is de huidige staat van dit deel van de wereld. 

Kleine kinderen die het ‘leef en laat leven’ principe niet meer leren maar altijd de overheid en daarmee dus een regel, verbod of straf als oplossing zien. Dit principe wordt gebracht als “sociaal” en “rechtvaardig” wat aan de oppervlakte ook inderdaad zo lijkt maar in werkelijkheid een groot gevaar met zich meedraagt: tirannie en onderdrukking…en uiteindelijk dood en verderf…  wat is geschiedenis toch een lastig vak voor velen 

Om in de filosofie van tupac te blijven: I see no changes…

Het jaartal zegt niets over de staat van de mensheid. Het is opnieuw oorlog, alleen deze oorlog is een stille, een geniepige. Een bekend gezegde is: Het eerste slachtoffer van de oorlog is de waarheid, een quote uit 1917 tegen het einde van de eerste wereldoorlog. En kijk waar we in 2020 staan.. wie weet nog wat de waarheid is? De nieuwe extremistische religie is wetenschap. Alles moet wijken voor wetenschap. Dat wetenschap twee kanten heeft en dus ook een gevaarlijke kant daar wordt niet meer bij stilgestaan, want wij zijn immers kleine kinderen en kleine kinderen doen gewoon wat papa en mama zeggen. 

Terwijl het ‘mens zijn’ je langzaam wordt afgenomen verander je steeds verder in een op afstand bestuurbare machine. Echter je mening is al sinds jaar en dag op afstand bestuurbaar en dat had je kunnen weten als je wat meer zou nadenken over dingen en wat minder zomaar  zou geloven. Het is niet voor niets dat we op school niet leren nadenken maar vooral leren herhalen, zo blijven de meeste van ons kleine kinderen die alleen maar kunnen volgen en hebben we niet door dat ons vertrouwen gigantisch tegen ons gebruikt wordt. Ondertussen worden we steeds verder in groepjes verdeeld via die identiteitspolitiek en beginnen we elkaar langzaam steeds meer te haten. 

Als je mensen ‘gelijk wil trekken’ in uitkomst, moet je eerst vaststellen dat er ongelijkheid is. Je kunt dat alleen vaststellen door mensen in groepen te verdelen en dan te kijken wie zich het meest achtergesteld voelt. Gelijkheid in uitkomst is niet hetzelfde als gelijkheid in kansen. Als we 10 mensen nemen die dezelfde kansen krijgen qua school, opleiding en opvoeding etc  is de kans groot dat de uitkomst voor alle tien verschillend is. Dat komt omdat we wel allemaal gelijk zijn maar niet hetzelfde, we zijn dus verschillend. Als je de uitkomst gelijk wil trekken moet je dus wel categoriseren labelen en kaderen om de ene groep af te remmen zodat de andere groep het bij kan houden. Uiteindelijk zal dus iedereen zich moeten conformeren aan de groep die het minste mee kan komen en dus zul je alle andere groepen mensen (met geweld) moeten onderdrukken. Dat hoeft niet direct met geweld maar kan ook via belastingen en subsidies. 

 Dat is communisme in een notendop en dat is waar we naartoe op weg zijn… ondanks wat het verleden ons laat zien met zo’n honderd miljoen doden als gevolg van zo’n systeem blijven mensen het omarmen zonder zich te realiseren wat de gevolgen daarvan zijn en dat komt omdat het allemaal verkocht wordt als rechtvaardig en sociaal. 

Zo kom ik toch elke keer weer uit bij tupac want ‘Until the the End of Time’  zullen mensen zich laten sturen door de macht, verblind met utopische sluiers óf doemscenario’s, en je ziet nu al de gevolgen van een steeds groter wordende overheid. De criminaliteit stijgt omdat alles kunstmatig duur is vanwege een gebrek aan echte concurrentie omdat de overheden de markt over hebben genomen, en steeds meer dingen worden verboden waardoor normale mensen in één klap ineens crimineel genoemd worden omdat ze iets doen wat ze al deden maar nu ineens niet meer mag. Alles wat buiten de regels valt is namelijk crimineel ook als die regels onrechtvaardig zijn. En omdat de waarheid (die objectief bestaat) niet meer onafhankelijk bestaat maar verdraaid of gekocht wordt is niets en niemand meer te vertrouwen, ook de wetenschap niet, juíst de wetenschap niet. 

Zo leef je dus steeds meer  in een wereld van hyveminds, leugens, bedrog en haat. Haat richting de ander omdat die ander de schuld is van jouw problemen. Omdat we kleine kinderen zijn geworden die niet meer leren  ‘heb u naaste lief als uzelf’ maar leren ‘haat u naaste als uzelf’ u bent niet goed genoeg en weet niks, papa en mama regelen alles voor je dus doe maar gewoon wat er gevraagd wordt.  Dialoog is niet meer van deze tijd.

Niet alleen de haat die je kleine  kinderen geeft zal uiteindelijk iedereen voor gestraft worden, alles waar je kleine kinderen mee voedt zal later iedereen de prijs voor betalen. Het beeld van een onstabiele onbetrouwbare gevaarlijke wereld inprenten waarin iedereen een potentieel gevaar voor jouw welzijn is en de enige redder die wat aan dat gevaar kan doen papa en mama overheid is, zal het ‘mens zijn’ uiteindelijk vernietigen. Of het de mensheid zal vernietigen, waarschijnlijk niet, maar  het ‘mens zijn’ wel en eigenlijk is dat hetzelfde. 

“Take these broken wings, i need your hands to come and heal me once again” verwijst naar twee mensen die hun relatie herstellen en elkaar opnieuw leren liefhebben… ik denk dat dat ook de enige manier is om ‘het mens zijn’ nog te redden. Maar voorlopig leven we allemaal een “Thug life” …en waarschijnlijk until the End of Time. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *