Tijdloos gereedschap

Tijdloos gereedschap

Ik denk dat heel veel mensen nog niet begrijpen wat voor enorme psychologische operatie er gaande is. Ik hoor namelijk steeds vaker geluiden dat er wat gedaan moet worden aan “gevaarlijke appgroepen” of alternatieve social media platforms, waar “mensen zitten met een gevaarlijke mening”. Dit is ook al die tijd exact de bedoeling geweest van de macht.

De meningen die ingaan tegen het idee van de macht -totale controle over alle aspecten van ons leven- moeten worden verbannen uit het publieke debat, om vervolgens in overheersende mate die meningen te kunnen bombarderen als gevaarlijk. Zonder tegenspraak of wederhoor is het namelijk vrij makkelijk om mensen ervan te kunnen overtuigen dat er maar één mening de juiste mening is. 

Dat is dan uiteraard geen weerspiegeling van de werkelijkheid. En het is ook niet de mening van de meerderheid. Je kunt groepen mensen wel de publieke mond snoeren, die mensen echter verdwijnen niet. Die geluiden zullen dus naar elders moeten vluchten. Op het moment dat een samenleving moedwillig op zo’n manier gesplitst wordt, dan ben je pas gevaarlijk bezig als machthebber.

Trouwe volgers van de gewenste mening hebben geen flauw idee dat de werkelijkheid is dat zij zich in een minderheid bevinden. Omdat de mening van een groeiende meerderheid als gevaarlijk bestempeld wordt, is dat alleen nog niet zichtbaar. Er zal ook steeds meer censuur en geweld gebruikt moeten worden om de ongewenste meningen de kop in te drukken. Het is noodzaak voor de machthebber om zoveel mogelijk de nadruk te blijven leggen op “veiligheid” en controle, want alleen de gewenste mening draagt volgens de machthebber bij aan de veiligheid van iedereen. Dat is dus ook exact hoe communisme werkt. 

Deze principes en manier van handelen zijn in het verleden door werkelijk ieder totalitair regime toegepast en dat heeft altijd succes gehad. Van Stalin tot Mao tot die schreeuwer met dat snorretje. ‘Succes’ tussen haakjes natuurlijk, want dat succes geldt alleen voor de leiders van het regime. De samenlevingen die onder die regimes vielen hebben altijd gruwelijk geleden. En ja… OOK degenen die het regime in het begin steunden, ondergingen hetzelfde lot. 

Laat je dus niet misleiden met het idee dat de ongewenste mening een mening van een minderheid is, of dat die mening een gevaar zou zijn. 95% van die ongewenste meningen komen puur voort uit een idee van vrijheid, en het een ander gunnen van die vrijheid. Dat is het meest sociale wat je kan doen. 

Het werkelijke gevaar komt in de basis altijd van de groep die vrijheid een gevaar noemen. Die groep bestaat altijd uit mensen die macht over anderen willen hebben. Dat gevaar uit zich uiteindelijk altijd in extreem geweld om die “veiligheid” te kunnen garanderen. De werkelijkheid is dan ook dat die veiligheid over het regime zelf gaat. Het regime wil niet JOUW veiligheid garanderen, maar de veiligheid van het regime zelf. Zodat ze kunnen blijven doen, wat ze doen. 

Dus nee, het gevaar komt niet van mensen met een andere mening dan die gewenst wordt, die zich op alternatieve platforms begeven, waar zij toe gedwongen worden naar toe te vluchten. Het echte gevaar komt van de groep die vindt dat zij het recht hebben om andere meningen te mogen blokkeren omdat die hun plannen dwarsbomen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *