Valse bingo

Valse bingo

Zeven politieauto’s, zestien agenten. Dat was de opkomst dit weekend bij een ‘Corona-proof’ georganiseerde liedjesbingo in Sint Hubert. Er bleek sprake van ‘een misverstand’ , omdat er een melding was gedaan over een flink feestje en geluidsoverlast bij de politie. Allemaal leuk en aardig, maar in het hele krantenartikel staat weer geen enkele kritische noot. In wat voor tijden zijn we beland. 

Welkom in het ‘nieuwe normaal’. Waar het ‘normaal’ is dat de mensen in het uniform, die als taak hebben jou te ‘beschermen’, als bloedhonden afgaan op een melding over een feestje. Het probleem is hier helemaal niet dat er ‘een foutje gemaakt is’, het probleem is hier dat we het normaal moeten gaan vinden dit überhaupt aan het gebeuren is in dit land. Zelfs al was dit daadwerkelijk een feestje geweest dan noch is het waanzin in z’n puurste vorm dat de politie daar met enorm machtsvertoon op af gaat alsof ze met gevaarlijke criminelen te maken hebben. Dat ze dat zelf niet doorhebben is al veelzeggend… het lijkt er steeds meer op dat voor de ordervolgers in het uniform eigenlijk niets te ver gaat, en het wordt echt tijd dat je je gaat realiseren wat dat betekent. Want dit is een aanval op jou, zelfs als je wel gelooft in de idiotie van deze tijd. 

Een van de meest gore dingen die je kan doen is iemand verraden. Mensen die dat in zich hebben zijn van het allerlaagste soort. Er is eigenlijk niets walgelijker dan een ander mens verraden. Het probleem van deze mensen is geloof. Dat geloof geeft hen een vals moreel kompas. Er wordt daardoor niet meer gekeken naar goed en kwaad op de juiste manier. In het natuurrecht ga je uit van het principe dat je een ander geen kwaad aandoet. Alles waarmee je een ander leed of schade toebrengt is een onrecht, dat recht heb je dus niet. Het geloof in de autoriteit van de Staat, het Staatisme, zorgt ervoor dat men een vertroebeld beeld krijgt van wat kwaad aandoen nou eigenlijk betekent. Ze hebben daar in deze plandemie fantastisch op ingespeeld. En het is ze gelukt, een groot deel van Nederland doe precies datgene waar hun voorouders tegen vochten in de oorlog: verraad plegen en de vijand helpen. 

Het grondbeginsel van echte moraliteit, écht bewustzijn, is vrijheid. Zolang jij een ander niet belemmert in z’n vrijheid doe jij geen kwaad. Als jij een ander wél belemmert in z’n vrijheid begint daar het kwaad. Ze zeggen wel eens “de één z’n vrijheid stopt waar de ander z’n vrijheid begint”. Dat is zo, maar in de hele Corona discussie wordt dit helemaal door de war geschopt. ‘De één’ is er vrij in er alles aan te doen zichzelf te beschermen tegen wat dan ook, daarentegen hoort ‘de ander’ vrij te kunnen zijn zichzelf daar niet tegen te willen beschermen. Echter, ‘de één’ vindt dat het de plicht van ‘de ander’ is om ervoor te zorgen dat ‘de één’ niks overkomt. Wat gaat hier fout? Door te doen alsof ‘de ander’ een plicht zou hebben, beperkt ‘de één’ de vrijheid van die ander. ‘De ander’ laat ‘de één’ echter helemaal vrij in z’n doen en laten. Het enige echte moraal is datgene wat ‘de ander’ doet, en niet datgene wat ‘de één’ eist. 

In het Orwelliaanse model van samenleven, alles omgedraaid, is moraliteit vloeibaar. Je kan het steeds in een ander kannetje gieten, afhankelijk van het doel wat je nastreeft. Het kannetje waar het nu in gegoten is heet het kannetje van schuld. Het is jouw schuld als een ander wat overkomt. De omgekeerde wereld waarin iets wat bij het leven hoort, een virus, waar jij dus geen bewuste invloed op hebt, als middel wordt gebruikt om je te kunnen besturen. Zonder dat je daadwerkelijk ziek bent heb je per definitie schuld zodra je een regel overtreedt. Een regel die doet voorkomen alsof die mensen ‘beschermt’, terwijl de regel op zich helemaal niemand kan beschermen, en daar ook geen bewijs voor is. Toch heb je schuld als je  de regel niet naleeft. En omdat bepaalde mensen de wet (hun geloof) zo hoog hebben zitten dat hun moreel kompas vanuit dat geloof afwijkt van échte moraliteit, zien zij alleen nog maar schuld in plaats van de realiteit. 

Mensen verraden dus andere mensen op basis van geïndoctrineerd geloof. Deze mensen kijken dus niet naar de gevolgen in het geheel, ze kijken alleen naar de gevolgen die aangewezen zijn om naar te kijken, vanuit hun geloof. Deze mensen denken dus werkelijk dat ze goed doen, terwijl ze het kwaad uitvoeren. Ze weten niet wat ze een ander eigenlijk aandoen en ze weten ook de intenties en motivering van een ander niet. Ze dóen gewoon, zonder na te denken. Net als dat agenten ook gewoon dóen zonder na te denken, ook vanuit geloof. Het geloof dat zegt dat de wet altijd boven alles staat, terwijl dat in het geheel niet het geval is. Vrijheid staat boven alles, en als iedereen dát principe zou naleven dan leven we op basis van vrijwilligheid. De enige echte eerlijke en rechtvaardige manier van leven. 

Jij hebt de keus jezelf af te zonderen, online te shoppen, je huis niet meer uit te gaan, je ouders en grootouders niet meer te bezoeken, een mondkapje te dragen, het hele pad wat je loopt op een dag te ontsmetten met giftige stoffen, enzovoorts, geheel uit vrije wil omdat jij vindt dat dat voor jou het beste is om te doen. Je hebt echter nooit het recht om een ander tot al die dingen te verplichten, omdat de ander de consequenties die bij het leven horen aanvaardt. In elke discussie is dit steeds waar de schoen wringt, men zegt in een vrije samenleving te wonen en te willen blijven wonen, maar men blijft vrijheid zien als iets wat je krijgt van een hogere macht, een overheid, terwijl het een gegeven natuurrecht is. Men blijft de overheid gebruiken als tool om een ander te dwingen hetzelfde te willen als dat zij zelf willen. Alles gaat onder dwang zodra de overheid in het spel komt. Dat betekent dat er geweld gebruikt kan worden om die dwang te kunnen uitvoeren. 

Je bent dus een voorstander van geweld om daarmee anderen jouw wil op te leggen. En jouw wil is misschien niet eens jouw wil, maar een wil die je is opgedrongen en die je zonder eraan te twijfelen hebt geaccepteerd als waarheid, omdat je een geloof aanhangt. Je bent je er alleen niet bewust van. Kijk het filmpje in het artikel nog maar eens goed, en ga eens diep van binnen na of het nou eigenlijk wel zo normaal is dat er zoveel potentieel geweld wordt ingezet, om mensen te dwingen te luisteren naar maatregelen die hen uiteindelijk op wat voor manier dan ook kwaad aandoen. Als je dat niet snapt ben je misschien wel een geradicaliseerde gelovige, zonder dat je het door hebt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *