Van denken en doen | #2.30

Van denken en doen | #2.30

De zomer is inmiddels achter de rug en nog altijd is het land in de ban van het coronavirus. Men wordt doodgegooid met statistieken die een ‘tweede golf’ zouden moeten aantonen en dientengevolge nieuwe maatregelen moeten rechtvaardigen. En dan is er nog de ‘Tijdelijke wet maatregelen covid-19’ die het land boven het hoofd hangt, in oorspronkelijke vorm een directe dreiging voor de democratie en rechtsstaat, inmiddels afgezwakt tot ‘slechts’ een grove inperking van grondwettelijke vrijheden van de burger.

Of de eerdere actie met brieven, uitgedeeld bij een meet-up in Scheveningen, daaraan heeft bijgedragen is moeilijk te controleren, maar Sven heeft de brief aangepast om de volksvertegenwoordiging nogmaals te attenderen op wie zij dienen te vertegenwoordigen en welke verantwoordelijkheid dat met zich meebrengt.

In een tijd waarin propaganda en misinformatie hoogtij vieren, verborgen belangenstructuren achter de overheid en haar media hun best doen om kritische geluiden het zwijgen op te leggen en het volk verdeeld wordt tot op het bot, prijst Sven hen die ondanks alle tegenwerking zelf na blijven denken.

Download hier de aangepaste brief inzake de spoedwet: https://eenoorlogreedsverloren.nl/brief-inzake-de-spoedwet/

Links:
Medical and Ethical Emergency Deliberation: Heiko Schöning
KenFM im Gespräch mit: Heiko Schöning (9/11 und Anthrax)
Richard Tubb
‘Tabakslobby had, via VVD, toch invloed op regulering tabaksverkoop’
Huisartsen krijgen er wegens corona 10 euro per patiënt bij
Gezond Verstand, het nieuwe tijdschrift onder hoofdredactie van Karel van Wolferen

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/

Ook te vinden op LBRYSoundCloud en Spotify.

Bron: een oorlog reeds verloren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *