Van Rechtstaat naar politiestaat

Van Rechtstaat naar politiestaat

Onder een politiestaat verstaat men een staat waar de sociale, economische en politieke macht door de leiders gehandhaafd wordt met behulp van (geheime) politie. Deze politie heeft in dit soort staten meer bevoegdheden dan gebruikelijk is in een liberale democratie. Aldus Wikipedia.

Vergeet het woord ‘democratie’ even, die hebben we niet, en als dat al wel zo zou zijn ben ik er nog steeds geen voorstander van. We doen maar alsof dat een toverwoord is voor eerlijkheid of rechtvaardigheid, maar dat is het niet. Tirannie van de meerderheid, dat is wat het is. De meerderheid bepaald, dus de meerderheid bepaald het ook als er een slechte koers gevaren wordt. Wie de meerderheid dus zo gek krijgt idiote overtuigingen als iets ‘goeds’ te zien, die krijgt de macht en kan daarmee die idiote overtuigingen met steun uitvoeren.

Dus, tot zover de illusie dat democratie persé iets goeds is. Dan nu, in dit land is van democratie al heel lang geen sprake meer. Er is wel een soort van toneelstuk elke vier jaar, maar is die oncontroleerbaar. Na de hoofdact waarin de stemmen geteld zijn wordt er vervolgens een expres zo lang mogelijk durende formatie-scène gespeeld waarin er vooral heel veel wijn bij het water wordt gedaan in plaats van andersom. Dat stemmen heeft dus helemaal geen zin, en dat lijken de mensen gewoon niet te willen begrijpen.

Wat heeft dit te maken met het bewapenen van BOA’s zul je je afvragen. Nou dat zal ik uitleggen. Kijk, als we de theorie even aanhouden dat we daadwerkelijk in een democratie leven en het allemaal zo vrij, eerlijk en rechtvaardig is in dit land, hoe kan het dan dat we dat in de praktijk steeds minder terugzien. Die vrijheid, en die rechtvaardigheid. Zelfs zonder de absurd autoritaire wetgeving die we meemaken tijdens deze gecreëerde crisis, is het enige wat we van de politiek nog hoeven te verwachten: meer regels en meer handhaving. Strengere wetten, meer wetten, en om dat te kunnen handhaven strengere controle en meer controle.

Kan iemand zich herinneren gestemd te hebben voor z’n eigen onderdrukking? Hebben wij eigenlijk democratisch besloten dat wij een regering willen die ons steeds meer in een autoritaire wurggreep vast klemt en de klem steeds harder aanlegt? Heb je jezelf die vraag wel eens gesteld? Koos jij ervoor om werkelijk alles in jouw leven gereguleerd en voor je bepaald te zien door een overheid met een forse sanctie als dwangmiddel? Koos jij ervoor om vervolgens door steeds meer geüniformeerde ordervolgers overal in de gaten gehouden te worden of je misschien niet per ongeluk een misstapje maakt en een van die 120.000 wetten en regels overtreedt?

In Nederland zijn de mensen dusdanig gezagsgetrouw dat ze hun eigen onderdrukking aan alle kanten goedpraten en zelfs aanmoedigen. Dat komt omdat Nederlanders stiekem een ontzettend arrogant en afgunstig volk zijn, maar bovenal zo naïef als de pest. Arrogantie, afgunst en naïviteit dat is een gevaarlijke combinatie. Die afgunst en arrogantie die zie je steeds terug in het feit dat een Nederlander pas actie onderneemt als iets hem of haar zelf raakt. Tot die tijd ontkennen we de problemen van een ander en doen we het af alsof alles altijd eigen schuld is.

Ben je wel eens in de positie geweest dat je in de ellende terecht kwam door de schuld van een ander, en dat jij daar vervolgens voor opdraait, en ondertussen iedereen doet alsof je het jouw schuld is? Nee? Weet je hoeveel mensen er de afgelopen jaren door beleid bijvoorbeeld in de financiële problemen zijn geraakt? Dat ze er eigenlijk weinig aan kunnen doen omdat hun lasten harder stijgen dan het inkomen, en er eigenlijk gewoon niet meer tegenaan te werken is? Kun je de frustratie en onmacht begrijpen wanneer ze dan ook nog eens te maken krijgen met overijverige handhavers of geel/zwarte gestapo die hen nog even extra hard komen na trappen met een boete voor iets lulligs terwijl het slachtoffer van gekkigheid al niet meer wisten hoe hij de kar überhaupt nog konden trekken?

O wee als je geweld gebruikt. O wee o wee. Wat zijn we dan ineens een deugdelijk volkje. Wanneer het uniform geweld gebruikt staat de Nederlander te klappen, wanneer de Nederlander zelf zich verdedigt tegen dit geweld staan we met het vingertje en roepen we op om de medemens dan maar kei en keihard te straffen. Het is niet voor niets dat de NSB in ons land in WO2 zo enorm groot was hè, het zit in onze roots. Gezagsgetrouwheid ten koste van de gelijke normale medemens zit in onze roots.

Nu worden de BOA’s op dit moment natuurlijk niet aangevallen door mensen met financiële problemen. Dat was slechts een voorbeeld om uit te leggen hoe de Nederlander omgaat met z’n medemens. De Nederlander kent ook zo’n walgelijk standaard zinnetje wat men als eerste oprakelt wanneer iemand door de politie geweld is aangedaan, namelijk: “dan zal diegene het er wel naar gemaakt hebben”. De uberdooddoener. Het meest domme wat je kan zeggen, en waar je eigenijk steeds weer mee zegt: een agent heeft altijd gelijk. Je zet dus een agent, wat ook een mens is en dus NIETS meer dan jij, op een voetstuk en maakt daarmee de agent onsterfelijk. Met zulke oerdomme en gevaarlijke overtuigingen creëer je samenlevingen die gedoemd zijn ten onder te gaan aan dictatuur. In veel gevallen heeft de agent gewoon helemaal NIETS te maken met jou. Dat machtsvertoon om iemand om de meest domme redenen maar te kunnen controleren slaat helemaal nergens op.

Natuurlijk willen ze vanuit de politiek graag dat BOA’s bewapend worden. Politici weten waar we naartoe gaan. Politici weten dat we in de toekomst nog zoveel niet-democratisch besloten dictatuur over ons heen krijgen dat steeds meer mensen zullen stoppen met luisteren en tegengas gaan geven. Alleen politici weten ook dat ze niet zomaar wat wapens in de hangen van incapabele cowboys kunnen stoppen. Dus doen ze alsof ze het niet willen hebben, en worden er een paar zielige situaties voor BOA’s gecreëerd of bewust opgestookt en extra aandacht aan gegeven door de media. Situaties die best logisch zijn omdat mensen het spuugzat worden dat ze de hele dag aan alle kanten bestookt worden met controles en boetes. En als er dan genoeg geweld in het nieuws is geweest, en het frame zorgvuldig gebouwd is waarin de burger die voor zichzelf opkomt als grote crimineel wordt bestempeld en de BOA als zielig, dan is er vanzelf genoeg draagvlak en hebben we binnenkort naast overijverige geel-zwarte bewapende cowboys ook nog eens overijverige blauwe bewapende cowboytjes. Beide slecht getraind. Levensgevaarlijk.

Ik ben benieuwd hoelang mensen het mantra “ze doen gewoon hun werk” nog volhouden. Vast pas tot het henzelf overkomt en zo’n uniform te ver gaat terwijl je eigenlijk niet eens iets slechts doet. We zien aan de wetten op dit moment al hoe achterlijk het kan worden. Mensen snappen ook niet dat het enige obstakel tussen de politici en het volk, de uniformen zijn. Uniformen beschermen de verkeerde mensen. Zij zorgen ervoor dat jij steeds harder onderdrukt kan worden want als jij in opstand wilt komen tegen de onderdrukker staan zij daar direct om jou met harde hand tegen te houden. Onthoud dat goed. Er is niets nobels of deugdzaam aan het verdedigen van een agent of een BOA. Ze zijn er niet voor jou, ze zijn er voor de onderdrukker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *