Van trekpop naar trekpop

Van trekpop naar trekpop

Nederland in de ban van de Amerikaanse verkiezingen. Eigenlijk toch heel gek. Heel veel mensen zijn tegen het globalisme maar houden zich wel de hele dag bezig met de ontwikkelingen in een land ver weg. Dan heb je de globalisten die niets liever willen dan één grote happy marxistische family zijn. De strijd lijkt dan ook echt een strijd, en zo wordt het ook gepresenteerd. Beide kanten geloven daadwerkelijk dat het kiesproces een eerlijk mechanisme is die de mening van de meerderheid vertegenwoordigt. Ik geloof daar niet in, en kan dat heel simpel uitleggen. 

Politieke beslissingen hebben altijd veel impact op het leven van mensen. Er is altijd een ‘juiste keuze voor jou’. Iedereen heeft daar dus een mening over, behalve degenen die net als ik weten dat het toch fuck uitmaakt wie er op de troon zit. Maar alles is dus mensenwerk, en mensen zijn corrumpeerbaar én bevooroordeeld. Iedereen denkt vanuit z’n eigen positie omdat dat nou eenmaal een menselijk trekje is vanuit ons dierlijke instinct. Wij willen overleven en onszelf veilig houden. Wij zijn de enige soort die erover na kunnen denken hoe we dat het slimste kunnen doen. Dieren doen het allemaal op instinct en ervaring. Je legt dus je vertrouwen in een groep mensen waarvan je er maar vanuit moet gaan dat die onbevooroordeeld en objectief hun werk doen. 

Overal werkt het kiesproces anders maar het komt uiteindelijk toch op hetzelfde neer. Elke stap is mensenwerk. Van het zitten in een stemlokaal om de boel af te vinken, tot aan het tellen, het doorgeven en invoeren van de daadwerkelijke stemmen. Als er ergens in die lange kabel een lek zit is dat al voldoende om de uitslag te kunnen manipuleren. Maar ik durf zelfs nog verder te gaan, ik denk dat uitslagen van te voren al vast liggen omdat de koers al bepaald is. Het is namelijk niet de politiek, de premier of de president die bepaald welke koers een land moet varen. Het is GELD en MACHT wat bepaald welke koers er gevaren wordt. 

Niemand zal ontkennen dat de wereld draait om geld. Geld is macht, en macht is nog meer geld en dus nog meer macht. Het is niet voor niets dat het grote geld op dit moment in de wereld zorgt voor allerlei grote verschuivingen. Op allerlei gebieden zoals klimaat en controle pusht een grote geldmacht een bepaald verhaal. Hoe efficiënter hun controle over de mensen, hoe meer geld en hoe meer macht ze daar op termijn weer uit kunnen halen. Geld bepaalt alles, dus waarom zou dat met verkiezingen ineens anders zijn? Denken mensen werkelijk dat je eerlijk op een van de hoogste tronen ter wereld komt? 

“Ja maar Trump ging tegen het globalisme in en deed goede dingen”, dat is wat je dan hoort. Ik snap wel dat het toneel op de voorgrond mensen dit laat denken, maar dat is ook wat het is: toneel. Of hij nou op de hoogte is of niet, je hebt altijd tijdelijk een luis in de pels nodig om je eigen positie te versterken. Trump was bijvoorbeeld degene die de media openlijk beschuldigde van fake news, en samen met trump werd het label ‘complottheorieën’ steeds populairder. Wat nou als Trump alleen om die reden even mocht rondstampen 4 jaar lang? Het heeft namelijk in de hele wereld ervoor gezorgd dat mensen met een kritische mening konden worden gekoppeld aan ‘complottheorieën’, het in twijfel trekken van de gevestigde media en het geloven in “nepnieuws”,  “klimaatontkenning” “extreem rechts” “gevaarlijk” enzovoorts. Het is ook dankzij trump dat dit frame enorm versterkt is. Mensen die terecht twijfelden aan de gevestigde media en die tegen het inleveren van al hun vrijheden voor ‘het grote goed’ zijn, en dus kritisch op een groeiend extreem socialistisch virus,  die werden fan van Trump of per definitie gekoppeld aan Trump. 

Je snapt dat als het één sterker wordt, de these, dat de antithese ook sterker moet worden om tot de juiste synthese te komen. In een ‘blije bakkes’ wereld hebben machthebbers geen macht. Als iedereen tevreden is is er niets om voor te strijden. Maar dat betekent ook dat mensen geen strengere controle maatregelen of inlevering van vrijheden accepteren. Hoe hou je dus de macht? Verdeel de samenleving en blijf in staat van constante strijd. Zo kun je elke maatregel die je moet nemen om je doel te bereiken met acceptatie van een groot deel van het volk nemen, en dat volk zal denken dat het voor hun eigen veiligheid en bestwil is. 

Dat trump ‘goede dingen heeft gedaan’ is jouw belevingswereld als fan. Jouw hoop werd daardoor versterkt. Jouw strijdlust kwam daarmee weer naar boven. Hoop op een betere toekomst vanuit jouw perspectief. Vanuit het perspectief van de tegenstanders waren dat geen goede dingen, zij werden daar kwaad van, maar dus ook strijdlustiger. Daarmee groeide hun bereidheid nog meer in te leveren, als er maar weer iemand op de troon zou komen die hen zal vertegenwoordigen. Het één versterkt het ander, zo werkt politiek. Het is hoop waar alles op gebaseerd is. Jouw hoop. 4 jaar lang hoop je op iets wat nooit echt komt, of in een extreem gematigde vorm, en dan begint het weer opnieuw. 

Over het geheel bekeken zie je in de hele wereld eigenlijk maar één ding heel duidelijk steeds terugkomen. Jij als individu mag steeds minder, en overheden mogen steeds meer. Overheden worden steeds groter om alle controlemechanismen te kunnen aansturen. Mensen worden ook steeds afhankelijker gemaakt van de Staat. Overal gebeurt dit. Ongeacht wie er waar aan het roer staat, vrijheid komt steeds meer in het geding. Vrijheid is datgene wat je steeds meer verliest en controle komt daarvoor in de plaats. Zo worden we allemaal getraind en slechts weinigen die daadwerkelijk durven snappen dat er nooit iemand op die troon zal komen die daadwerkelijk jouw leven weer vrijer zal maken.

 In welk verkiezingsprogramma zie jij terug dat ze de teugels willen laten vieren, dat ze je weer meer eigen verantwoordelijkheid willen geven, dat ze je als individu respecteren in plaats van steeds over ‘groepen’ te praten, dat ze je minder willen controleren, dat ze je minder in de gaten willen houden, dat ze je minder willen laten betalen, dat ze eens wat regels en wetten gaan schrappen, enzovoorts… lees jij dat ergens terug? Waarom zit je dan in godsnaam nog te hopen op een verlosser in een stropdas, die ook z’n eigen belangen heeft? 

Politiek heeft altijd middel gediend maar had nooit het doel moeten worden. Mensen die zich volslagen blind staren op die persoon die hen moet “vertegenwoordigen” geven zo’n persoon een soort godenstatus die alleen maar goed kan doen. Dat is gevaarlijk en wat het effect daarvan is, is dat mensen steeds verder vergeten dat zij als INDIVIDU net zoveel recht van spreken hebben als ieder ander mens, maar het af laten hangen van een trekpop. 

De wereld die jij voor ogen hebt begint bij jezelf  en in jouw eigen omgeving. Door mee te doen aan al die poppenkast in het buitenland doe je stiekem gewoon mee aan het globalisme. Al die tijd die je verdoet met je te verdiepen in die politieke spelletjes ver weg zorgen ervoor dat je minder tijd kan besteden aan de spelletjes die hier op nationaal niveau gespeeld worden. Daar heb jij mee te maken, en als je daar diep genoeg naar durft te kijken zul je ook hier tot inzicht komen dat het geen fuck uitmaakt wie er hier op troon zit. Een beetje extreme wetgeving uit de rechterhoek onder het mom ‘terrorisme’ is wat ze hier maar al te graag willen. Maar besef, ook jij kan tot terrorist verklaard worden, als je je uitspreekt tegen de overheid. Dat is al aan de hand. En jouw stem zal linksom of rechtsom bijdragen aan het probleem. De vraag is alleen, hoe vaak moet je daar nog achter komen voordat je ogen open gaan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *