Vive le Gueux

Vive le Gueux

De term ‘compleetdenker’ is een antwoord op de kleinerende term ‘complotdenker’. Die laatste term is puur bedacht om mensen met een andere mening dan de algemeen gewenste, weg te kunnen zetten als ‘gekkies’ of als ‘gevaarlijk’. Als die term ooit al waarde heeft gehad dan is dat in 2020 in ieder geval compleet verloren gegaan. Met de term ‘wappie’ hebben ze nog een poging gedaan een nieuw label te creëren om mensen voor gek te verklaren als ze niet meegaan met de koers die het establishment voor ons in petto heeft, maar ook dat begint langzaamaan een geuzennaam te worden. En met recht, omdat de ‘complotdenkers’ en de ‘wappies’ de mensen zijn die uiteindelijk het minst egoïstisch zijn en het meest onbaatzuchtig. 

Als je kritiek hebt op de nieuwe idioten ‘samenleving’ die zogezegd noodgedwongen voor een virus zo ingericht moest worden, dan zegt men dat je egoïstisch bent. Dat het tegenovergestelde het geval is kun je pas snappen als je er echt goed over nadenkt. Dat ‘goed erover nadenken’ is waar de meeste mensen verzaken. Daarom zijn de argumenten van mensen die voor de maatregelen zijn ook vrijwel altijd emotioneel van aard. Emo-terreur noem ik dat. Een samenleving die gerund wordt aan de hand van het zo diep mogelijk inspelen op de emoties van mens. Angst is daarbij de belangrijkste emotie. Het helpt fantastisch bij het aanleren van  ‘vals-moraal’. Met angst brengt men het collectief bewustzijn naar een sfeer van opvolgen van orders “voor het bestwil van ons allemaal”, en met het valse moraal wordt dat vervolgens gelegitimeerd. Omdat het complete denken niet meer zomaar mogelijk is in staat van angst en onzekerheid, wordt in die periode ook het vals moraal aangeleerd. Je gaat de dubbeldenk pas zien op het moment dat je echt nadenkt. Als je dingen slechts herhaald omdat je zo getraind bent in een periode van angst en verwarring dan denk je er naderhand niet meer over na. Het is ‘gewoon’ geworden, en met het ingeprente valse moraal heb je werkelijk het idee dat je goed bezig bent en hoef je er ook niet meer over na te denken. 

De compleetdenker bekijkt de wereld van het oogpunt van vrijheid, voor zichzelf en de ander. Dat is ook de basis van ons mens zijn, dat we vrij zijn onze eigen keuzes te maken, wat een ander ook van die keuzes vindt. Eigen verantwoordelijkheid nemen voor de uitdagingen die het leven op je afvuurt, in plaats van die verantwoordelijkheid te laten afdwingen door een partij met een “geweldsmonopolie”, alleen het woord al… De compleetdenker laat de keus over aan de mens als individu. Wil jij stoppen met leven om ongemak te vermijden, doe dat dan, maar wie of wat geeft jou het recht dat bij een ander ook af te dwingen? Jij rechtvaardigt geweld tegen mensen die eigenlijk helemaal niets fouts doen, behalve het niet eens zijn met de idiote dingen die jij bent gaan geloven. De compleetdenker bekijkt de ellende van de situatie vanuit meerdere perspectieven, jij kijkt vanuit het enige perspectief wat toegestaan is, het valse moraal. 

Je doet het niet voor de zorg, je doet het ook niet voor de ouderen, je doet het om te deugen en omdat het je nergens raakt. Daarnaast heb je het karakter niet om tegen een meerderheid in te gaan. Dat samen is de reden. Zonder je maandelijkse loon netjes op je rekening zou je een stuk minder je best doen om te deugen. Wie is er nou eigenlijk de egoïst als je praat vanuit de meest gunstige positie tegen mensen die vanuit een ellendige positie praten, of het daarvoor opnemen. Wie is de egoïst als jouw angst boven de vrijheid van een ander gaat. Het valse moraal draait alles om. Je bent een aso als je zonder mondkapje in de winkel loopt terwijl het bewezen niet werkt, maar je deugd als je vervolgens de politie staat toe te juichen die de niet-dragers met geweld aanpakt? Je bent aso als je als jong mens naar een feestje gaat met andere jonge mensen, maar je deugd als je jonge mensen wilt isoleren van elkaar en ze alleen thuis wilt hebben in de bloei van hun leven? Snap je al wat vals moraal betekent?

Compleetdenkers gunnen een ander hun vrijheid. Ook merk ik zelf in kringen waar men het moeilijk heeft dat ze veel meer voor elkaar klaar staan dan in kringen waar mensen het goed hebben en ze de ellende van een ander ontkennen omdat het te moeilijk voor ze is zich in een ander te verplaatsen. Het tunnelvisie syndroom is daar de oorzaak van, alles bekijken vanuit je eigen perspectief en daarom niet zien dat er veel meer perspectieven zijn dan alleen de jouwe. Ik maak het op meerdere vlakken mee. Wat ik steeds zie is hoe minder een mens heeft hoe meer een mens geeft. Maar alleen als je compleet over dingen nadenkt dan snap je waarom dat is. Wees dus vooral trots op je geuzennaam, het laat alleen maar zien dat je een fantastisch mens bent. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *