Voorspelbaar

Voorspelbaar

Tekst gaat dit artikel: https://nos.nl/artikel/2377701-gevaccineerden-kunnen-regels-volgens-eu-richtlijn-loslaten-gevolgen-nederland-onduidelijk.html?fbclid=IwAR2PNnmT4ie0UR18M9H1EL-2P6dqO8CElqT-Uxx8LnLkd9-vbmm7DtL-0Ss

Van mijlenver zag je dit aankomen, gevaccineerden die meer “vrijheid”  krijgen. Het “Europese RIVM” (ECDC), wederom zo’n ongekozen clubje mensen, adviseert dat lidstaten kunnen overwegen dat gevaccineerden onder elkaar zich niet meer aan de maatregelen hoeven te houden. Als kanttekening wordt er wel gezegd dat mensen die een verhoogd risico lopen om ernstig ziek te worden, en 60-plussers, nog wel afstand moeten houden van niet gevaccineerden, zelfs als zij zelf wel gevaccineerd zijn. Ook moeten in de openbare ruimte en bij grote bijeenkomsten regels zoals afstand en mondkapjes wel gewoon nageleefd worden. Kortom, reken er maar niet op dat er voorlopig iets gaat veranderen aan deze orwelliaanse manier van ‘samenleven’. 

Natuurlijk wisten we dit eigenlijk allemaal al vanaf maart 2020, dit gaat niet ophouden. Over een jaar lopen de meeste mensen nog steeds met mondkapjes panisch te doen, en afstand te houden. In nederland spelen de beleidsmakers het ook fantastisch uit allemaal. “om geen tweedeling te krijgen tussen gevaccineerden en ongevaccineerden, moeten gevaccineerden zich gewoon nog steeds aan de maatregelen houden ongeacht het advies van het ECDC. Dat je juist hierdoor een tweedeling krijgt wordt daar niet bijgezegd. Gevaccineerden kunnen nu namelijk de ongevaccineerden nog meer gaat haten omdat “door hen zij geen vrijheid terugkrijgen”. Natuurlijk komt dat niet door de ongevaccineerden, het komt door de regels, maar zo zien de gevaccineerden dat niet.  Alle schuld ligt bij de beleidsmakers. Zij hebben dit allemaal bedacht, en zij hebben al die vrijheid afgepakt. Maar in een psychologische oorlog kunnen mensen niet meer door gecreëerde illusies en rookgordijnen heenkijken. De machthebber wijst waar je moet kijken, dus iedereen kijkt daar waar naar gewezen wordt. 

Elk argument wat de bubbel van de beleidsmakers dreigt lek te prikken, wordt ook steeds iets op gevonden. In eerste instantie bleek namelijk bijvoorbeeld dat je als gevaccineerde gewoon nog steeds ‘besmettelijk’ zou zijn en dat je het dus niet “voor de ander” deed maar echt voor jezelf. Omdat gezonde jongere mensen daarom liever toch maar de vaccinatie aan zich voorbij zouden laten gaan kwamen er ineens ‘voorzichtige berichten’ dat je waarschijnlijk toch niet meer ‘besmettelijk’ zou zijn na vaccinatie. Maar dat de vaccinatie een kwetsbare beter zou beschermen wordt nog wel gewoon geclaimd. Echter schijnt nu ineens een ongevaccineerde dan toch “het gevaar” te zijn, ondanks dat de gevaccineerde volgens de claim dus beschermd zou moeten zijn. En zo gaat het steeds. Als er onderbouwde argumenten tegen het beleid uitgesproken worden, dan is de overheid er in samenwerking met de media er als de kippen bij om die argumenten een rare draai te geven. 

Natuurlijk kun je uren lullen en discussiëren over de details. Of een gevaccineerde wel of niet beschermd is. Of een ongevaccineerde wel of niet een gevaar is of meer gevaar loopt.  Wie nu juist wel of niet besmettelijk is, enzovoorts. Echter is dat allemaal niet relevant. Nog steeds blijf ik zeggen dat de mensen die weten dat ze een verhoogt risico lopen, en/of gewoon bang zijn, gewoon zichzelf lekker hadden moeten afzonderen van de samenleving. Dat was een vrije keuze geweest die alleen ten koste van jezelf was gegaan, en niet van andere mensen. Toch leven we al meer dan een jaar in deze omgekeerde wereld, waarin iedereen ineens zo begaan is met de ander. Yeah right. 

Nog steeds is er per direct de mogelijkheid om alsnog die normale weg te nemen. Dat zou ook de enige juiste weg zijn. Iedereen een vrije keuze om zichzelf te isoleren, afhankelijk van de hoeveelheid angst of het risico dat men denkt te lopen. Maar de hardcore pandemie-gelovers kunnen zich niet eens meer voorstellen dat dit de enige juiste weg is, zoals het ook altijd geweest is. De hardcore pandemie-gelover blijft denken dat het het beste voor iedereen is om gezonde mensen op te sluiten, te laten testen, te laten vaccineren, en hun alles af te laten pakken. Dat is wat deze mensen ‘sociaal’ noemen. Collectief van het padje af, en de weg terug helemaal kwijt. Dit blijft nog jaren zo voort sudderen. En zal alleen maar erger worden. Hou er maar rekening mee, en wapen jezelf ertegen. Je kunt niet eeuwig vreedzaam blijven, dan wordt je vermorzeld en vertrapt. Zelfverdediging is geen zonde, het is noodzaak. Je morele natuurrecht. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *