Waar is de logos?

Waar is de logos?

Gommers:”er is niets ergers dan heel veel IC bedden hebben, maar geen patiënten, dan verveel je je dood”


Ongetwijfeld hebben de meeste mensen deze korte video gezien. Toch plaats ik het nogmaals omdat ik denk dat dit één van de beste bewijzen is dat dit mondiale experiment niet gaat om een virus maar om gedragstraining in de aanloop naar een nieuw communistisch systeem.

Het argument van pandemie-gelovers is steeds “we moeten de zorg ontlasten en de IC’s niet laten overstromen”. Iedereen zal het er over eens zijn dat het beste wat je dan kan doen het uitbreiden is van de IC capaciteit. Je kunt beter overcapaciteit hebben en die mensen iets anders laten doen als er op de IC’s ‘niets te doen is’ dan ondercapaciteit en daardoor een economie moeten slopen.

De beste vraag is dus: waarom is dat nooit prioriteit nummer 1 geworden?

Als je dan meneer Gommers, die notabene de voorzitter is van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, zo’n vraag stelt, dan krijg je één van de meest idiote antwoorden die je maar kan bedenken: “er is NIETS zo erg als niets te doen hebben op een IC”… ik kan hier werkelijk al weken met mijn verstand niet bij. Ik zie steeds weer dit filmpje en dan denk ik “horen nu al die mensen echt niet wat deze vent hier zegt?”

Het komt hier op neer, de enige reden om de maatregelen te kunnen legitimeren is dat ‘de zorg/IC overbelast raakt’. Als je er zelf steeds voor blijft zorgen dat die zorg al heel erg snel overbelast raakt door niet als de sodemieter de capaciteit blijven te vergroten, dan kun je dus steeds die maatregelen blijven legitimeren. Je kunt dus ook steeds verder gaan omdat geïsoleerde mensen na een periode van isolatie en extreme hygiëne veel vatbaarder zijn voor allerlei ziektes. Je krijgt dus golf na golf na golf.

Het is natuurlijk een grote mindfuck om een vriendelijk ogende man met een overtuigende sympathieke ethos steeds in te zetten om het publiek ergens van te overtuigen. Dat bewijst zichzelf omdat deze idiote uitspraak eigenlijk door de meeste mensen gewoon genegeerd wordt.

Als je serieus gelooft dat er een enorm probleem is met een virus, dan is de enige serieuze oplossing er alles aan te doen wat mogelijk is om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen in een ziekenhuis. Dat is de echte logos (logica). Echter de pathos (emotie) en ethos (vertrouwen) overstemmen alles zodanig in dit verhaal dat de logos niet meer nodig is.

▪️Je helpt een wereld economie naar de klote, waar de failliete financiële sector van zal profiteren
▪️Je gooit het gros van de mensheid daardoor in een donker hol van psychische problemen zoals depressies en angststoornissen
▪️Je traint de mensheid ondertussen in extreme gehoorzaamheid en bestraft ongehoorzaamheid met ‘social blaming’ methoden.
▪️Je houdt overal de schijn op van ‘de mantel der liefde’ door steeds weer te herhalen hoe ‘samen’ je alles moet doen om het ‘goed te laten komen’.

Uitslag: je hebt een fundering om afgematte moegestreden gebroken mensen een nieuw toekomstperspectief te bieden, maar dan wel volledig afhankelijk van de Staat.

Nu valt dit natuurlijk volgens velen onder ‘complotdenken’. Maar leg mij anders gewoon even uit waarom het hoofd van de IC’s de noodzaak van extra IC’s niet inziet, en liever veel meer schade aanricht op nationaal en internationaal niveau dan het risico te lopen ‘niets te doen te hebben…’ maar ondertussen wel paniek blijft zaaien en eist dat gezonde mensen zich asociaal en idioot gedragen volgens achterlijke maatregelen…

Begrijp me goed, ik begrijp wat hier gebeurt en daarom stel ik deze vraag aan mensen die doen alsof ik de gek ben. Als je namelijk geen pandemie-gelover bent dan begrijp je waarom we van logica afgestapt zijn. Als je wél een pandemie-gelover bent dan kun je deze vraag niet beantwoorden in een logische verklaring. Je kunt de vraag dan alleen beantwoorden in een emotionele verklaring op basis van het vertrouwen in mensen die je niet persoonlijk kent en die stuk voor stuk hun eigen belangen hebben.

Als de logos ontbreekt mis je het belangrijkste ingrediënt van je gerecht. Je kunt wel een smaakvervanger toevoegen maar dat zijn gewoon kunstmatige vervangers die op de lange termijn erg nadelige effecten op de gezondheid zullen hebben. Als je logica vervangt voor logische klinkende onlogica dan is dat wel heel erg slim, maar het langetermijn effect is des te schadelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *