Waarheid

Waarheid

Wat je niet ziet is altijd belangrijker dan dat wat je wel ziet. Je moet alleen wel bewust genoeg zijn om te beseffen dat het zo kan zijn dat je iets niet ziet. Ego en programmering zitten het meest in weg op dit vlak. We hebben ons hele leven bepaalde ideeën ingeprent gekregen over ‘hoe de samenleving werkt’ en vanuit dat idee meningen gevormd afhankelijk van de situatie waar we in opgegroeid zijn. 

Over het algemeen blijven die meningen altijd binnen bepaalde kaders. Deze kaders worden voor het grootste deel gevormd door de macht. Machten op verschillende fronten, in de politiek, de media en het bedrijfsleven zijn samen in staat voor een hele samenleving de kaders te verbreden of te versmallen waarbinnen discussie of tegenspraak mogelijk is. Zo gek is dit niet, het is zeer logisch. Het geld zit in het bedrijfsleven (financiële macht). Regel- en wetgeving komt vanuit politiek (wetgevende macht). Perceptie management en beeldvorming komt via de media (mentale macht). Als je deze machten samengevoegd heb je alles in handen om de mensheid de kant op te dwingen die je graag wilt. 

Macht heeft altijd als doel om de macht te behouden of juist uit te breiden. Macht heeft nooit als doel om macht in te leveren of zelfs geheel op te geven. Dat is waarom machten er altijd naar streven om samen te werken met andere machten omdat ze elkaar nodig hebben. Daar heb je dus niet persé één centrale figuur voor nodig om dat te sturen. Natuurlijk is die mogelijkheid er wel. Echter een gezamenlijk doel nastreven die vanuit dat individuele macht oogpunt meer macht oplevert voor allemaal is een situatie die je niet kan laten lopen. Een gouden kans. 

Je hoeft alleen maar te begrijpen dat dit scenario niet heel gek is, dat het in de geschiedenis voortdurend op allerlei fronten op deze manier uitgevoerd is, dat met moderne technologieën dit nog veel makkelijker is geworden en dat de kennis van het brein, bewustzijn en massapsychologie tegenwoordig gigantisch is. Alle drie de grote machten halen dezelfde technieken van stal op strategische momenten. Shockeren, angst inprenten, doem scenario’s schetsen, dit uitmelken, extreme middelen inzetten en oplossingen in de horizon leggen. Oplossingen voor zelfgecreëerde problemen. Die horizon die nooit bereikt zal worden, pas als alle stappen en middelen die ze geïmplementeerd willen hebben zodanig geïntegreerd zijn in de samenleving dat we al niet meer zonder kunnen. 

Doel van dit alles? Macht behouden en macht uitbreiden. Gek is het niet. Het is zelfs vrij natuurlijk gedrag. Op kleinere schaal doel doet iedereen dit in zekere vorm. Daarom  is de discussie openhouden en je bewustzijn altijd zo breed mogelijk te houden altijd het allerbelangrijkste wat je kan doen. Dat exact het tegengestelde nu het ‘normaal’ is is dus veelzeggend en zou een gigantische waarschuwing moeten zijn. 

Mensen zeggen vaak “iedereen heeft z’n eigen waarheid”. Maar dat is slechts perceptie, en is daarmee het geloof dat iets waar is. De waarheid is ‘dat wat is’. Met een autostuur bestuur je de auto. Het stuur is een cirkel en je zou dus kunnen geloven dat het stuur gewoon een cirkel is. Het stuur is ook van leer, dus je zou kunnen geloven dat het stuur gewoon een ding van leer is. Als je stilstaat doet het stuur niks dus je zou kunnen geloven dat het stuur geen nut heeft. Je moet je in het stuur verdiepen en het onderzoeken om daadwerkelijk te snappen welke relatie het stuur tot de auto heeft om daarmee de échte waarheid te kunnen vertellen over het stuur. Alles is waar maar de hoogste waarheid is dat het stuur daar zit om de auto mee de juiste richting op te kunnen sturen. 

Er is dus maar één waarheid. En zolang je dat niet tot in je diepste kern beseft, is de kans groot dat je in pseudo waarheden blijft hangen. En dat is waar we we collectief inzitten, en niet gaan uitkomen als mensen niet tot de kern durven te gaan. Je weet wat je te doen staat. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *