Wat nou, als iedereen z’n zin kreeg?

Wat nou, als iedereen z’n zin kreeg?

In maatschappelijke en politieke discussies, trekt logischerwijs iedereen naar de ‘puppet’  toe die het beste aansluit op de persoonlijke situatie van een mens. De politiek is zo ingericht dat het de schijn wekt dat er voor iedereen in elke situatie een “vertegenwoordiger” klaar staat. Wat nou als we dat eens even zouden vergeten. 

Protesteren doen mensen vanuit de beleving dat hen onrecht aangedaan wordt. Of dat zo is of niet is binnen dit systeem lastig te zeggen omdat feitelijk iedereen onrecht aangedaan wordt maar dat leggen we even terzijde. Het gaat nu om de beleving. 

Groep A gaat protesteren om zich hard te maken voor minder regels en wetgeving, groep B gaat protesteren om zich hard te maken voor méér regels en wetgeving. Het verschil hierin is dus dat groep A zichzelf en anderen meer vrijheid gunt, en groep B zichzelf en anderen minder vrijheid gunt. 

Als je een ander z’n vrijheid gunt laat dat ook direct zien wat voor mens je bent. Als je een ander z’n vrijheid gunt gun je namelijk jezelf ook vrijheid. Iedereen die regels en wetgeving wil afdwingen via politici  is dus per definitie tegen ware vrijheid en het is uiterst belangrijk om dit principe eens even helemaal helder voor jezelf te krijgen.

Zelfs groep A (de groep die voor minder regels en wetgeving gaat) heeft nog geen waar besef van vrijheid, omdat vrijheid niet iets is wat je krijgt. Je werd in vrijheid geboren maar die vrijheid wordt je binnen 3 dagen afgenomen doordat je ouders je afgeve..ik bedoel natuurlijk  aangeven bij de Staat. Daar wordt je slavencontract getekend. Omdat je vrijheid je wordt afgenomen op het moment dat je ‘burger’ (borger) wordt is de enige manier om vrijheid nog terug te krijgen door ernaar te gaan leven. 

Er is geen enkel mens, organisatie of politieke partij die jou ooit je ware vrijheid gaat terug geven. Alles waar je nu dénkt vrij in te zijn, zijn slechts privileges die je terug gegeven worden door  mensen die jou zien als bezit. Vraag jezelf eens af wat je nog kan doen zonder toestemming van die mensen? Ik denk dat je het met me eens bent dat ademen een van de weinige dingen is waar je nog vrij in bent. 

Vrijheid wordt dus nooit gegeven. Vrijheid begint in je hoofd waar je vanuit morele principes je best doet een ander net zo vrij laten in z’n doen en laten. Protesteren zoals groep B doet, is dus een aanslag op ieders vrijheid. Mensen die ervan overtuigd zijn dat politici ons ergens van moeten redden en iedereen onder dwang moeten besturen hebben dus én geen flauw benul van wat ze zijn, en beseffen dus niet wat vrijheid is.  Er is maar een klein deel wat openlijk predikt dat mensen niet vrij hóren te zijn en dat is regelrechte en gevaarlijke leugen. 

Wat nou als er een manier zou zijn waarop iedereen z’n zin zou kunnen krijgen, ook al zou dat in eerste instantie niet zo lijken voor de mensen die niet (nog) beseffen wat ware vrijheid is. 

Wat nou als de wereld niet door machthebbers (tirannen)  onderverdeeld zou zijn in stukken grond (slavenplantages) met denkbeeldige lijntjes (grenzen)  eromheen, en je zou zelf voor het kiezen hebben (zonder toestemming) waar je zou gaan wonen, bij je wie in de buurt gaat wonen, en welke idealen je in die gemeenschap zou willen uitdragen. Alles gebaseerd op vrijwillige interacties tussen mensen. 

Je kunt het je misschien niet voorstellen maar dat komt vooral omdat je er nooit over nagedacht hebt. Wij zitten vast in het paradigma waarin we gewend zijn dat overal toestemming voor gevraagd moet worden aan een heersende macht. Dat wil dus zeggen dat jij je niet vrij kan bewegen zonder toestemming van een bepaalde groep mensen, en eigenlijk moet je dat heel gek vinden maar toch vind je dat normaal. 

De veel gebruikte uitspraak “als het je hier niet bevalt ga je toch ergens anders heen” is daarom een teken van gebrek aan kennis van degene die het zegt en dat komt ook weer voort uit het feit dat diegene niet snapt wat vrijheid is of in dusdanige angst leeft dat diegene vindt dat mensen geen vrijheid verdienen. Er zijn geen plekken op de wereld meer waar mensen de gelegenheid krijgen om zichzelf te zijn en te leven zoals zij dat zelf willen en dat is allemaal uitermate goed uitgedacht door machthebbers wereldwijd, want toeval is het zeker niet. 

Denken buiten het paradigma ‘autoriteit’, waar je dus leeft vanuit het besef dat je (binnen morele grenzen tegenover anderen) kan doen wat je wil is voor ieder mens lastig omdat ieder mens vanaf geboorte direct in hetzelfde geloof gegooid wordt: de rest van je leven staat er iemand boven je. 

De enige echte oplossing ziet niemand liggen, omdat niemand mag- en durft te denken buiten het systeem waarin we opgegroeid zijn.  Een betere wereld begint bij onszelf, die slogan is absoluut waar maar het punt is dat we nooit beginnen, we blijven namelijk in dezelfde vicieuze cirkel hangen waarvan we diep van binnen weten dat daar nooit de oplossing zal liggen. 

Als iedereen werkelijk vrij zou zijn om te kunnen doen wat je wil, dan hoef je dus geen toestemming te vragen aan anderen om zélf iets te doen. Tevens kan jij maar ook een ander niet iemand dwingen iets te doen of te laten via een partij die een monopoliepositie heeft. Iedereen heeft op dat moment die positie namelijk. Het enige wat mensen dan kunnen doen is gelijkgestemden opzoeken om met hén samen te leven áls ze dat willen, want er zijn ook mensen die nou eenmaal niet bij groepen willen horen en die hebben dan het recht terug  om zich alleen en afgezonderd van anderen voort te bewegen. 

Natuurlijk kun je je geen wereld zonder overheden voorstellen, je mag immers zo helemaal niet denken. Je moet je alleen afvragen of overal maar toestemming voor vragen en protesteren voor of tegen extra wet- en regelgeving uiteindelijk voor JOU wat op gaat schieten. 

Zonder wet of regelgeving houdt niemand jou tegen naar een plek te verhuizen waar mensen wonen die aansluiten bij jouw idealen. Perfect zal het uiteraard nooit zijn, maar wel vrij. Daarbij wordt je dan ook niet verplicht een systeem in stand te houden wat uiteindelijk de hele wereld vergiftigt en kapot maakt. 

Als je werkelijk gaat nadenken zul je inzien dat het niet perse mensen zijn die vrijwillig  foute keuzes maken en daarmee de wereld kapot maken, het zijn door wet- en regelgeving afgedwongen beperkingen en privileges door bepaalde machten die ervoor zorgen dat mensen destructief gedrag gaan vertonen. 

Overheden hanteren het recht van de sterkste. Dat is logisch omdat overheden ervoor gezorgd hebben dat ze altijd het sterkste zijn. Die kracht echter wordt gedragen door mensen die niet beseffen wat vrijheid is, en zodra mensen dat wél gaan beseffen zal per direct die kracht wegvallen. 

De enige echte oplossing waarin iedereen z’n zin krijgt ligt in vrijheid. Wellicht zal dit regelrecht tegen je overtuigingen ingaan maar je hoeft mij niet gelijk te geloven, het enige wat je hoeft te doen is buiten je comfort zone te gaan en je gaan realiseren dat er veel meer is dan dit. 

Je lost problemen niet op op hetzelfde niveau van denken waar de problemen zijn ontstaan, je maakt ze alleen maar erger.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *