Wees als water

Wees als water

Nu de verkiezingen  weer achter de rug zijn kun je weer wat normalere gesprekken voeren met mensen. De afgelopen weken stonden namelijk vooral weer in het teken van ‘wie heeft er gelijk’, en ‘wie gaat ons uit deze situatie redden’. Alleen niet iedereen heeft het over dezelfde  ‘situatie’. De ‘situatie’ die de één bedoeld  is: al de vrijheden die afgenomen zijn, en de ‘situatie’ die de ander bedoeld is: een “gevaarlijk” virus. Dat die laatstgenoemde een keuze heeft gemaakt voor een nieuwe onderdrukker is dan nog enigszins te begrijpen.  Je hebt namelijk inderdaad een groep mensen nodig die je bepaalde macht geeft wanneer je vrijheden van anderen wilt afpakken en daarmee weg wilt komen. De andere groep snap ik alleen nog steeds niet, die is namelijk groot genoeg om datgene waar ze voor probeerde te stemmen, “vrijheid, per direct op te eisen.  Dat hadden ze het hele jaar al kunnen doen, elke dag weer. 

Als we geloven dat verkiezingen eerlijk zijn  (wat ik niet geloof) dan zien we in ieder geval dat Nederland gekozen heeft voor nog meer overheidsterreur. Wie in plaats van naar verkiezingspropaganda naar de stemmingen over moties had gekeken, die had gezien dat de partijen die nu hoog geëindigd zijn, steeds stemden vóór alle maatregelen en voorstellen van de tirannen die ons alle vrijheden hebben ontnomen. Hebben de mensen die op deze partijen hebben gestemd dus een bewuste keuze gemaakt, ik denk het wel. Je kunt er dus vanuit gaan dat een groot deel van Nederland het allemaal wel prima vindt wat er gebeurt. Wat betekent dat. 

Het betekent dat nog steeds veel mensen het geen probleem vinden dat andere mensen alles langzaam kwijtraken. Deze mensen vinden het ook geen probleem dat ze tot in het extreme worden beperkt in hun vrijheid en dat er grove inbreuk wordt gepleegd op het zelfbeschikkingsrecht en de integriteit van het menselijk lichaam. Alleen het verplichten van een mondkapje doet dat al. Deze mensen vinden het ook geen probleem dat alle keuzevrijheid als sneeuw voor de zon verdwenen is, en dat kinderen zowel lichamelijk als geestelijk gemarteld en mishandeld worden. Alles uit naam van ‘volksgezondheid’. Dit is (als je gelooft dat verkiezingen eerlijk zijn) waar het merendeel van ons land voor kiest. 

Als je je dit allemaal even goed realiseert, dan moet je afvragen of jij nog wel deel uit wil maken van een samenleving die op deze manier met elkaar om wil gaan. Ineens zijn namelijk ‘andersdenkenden’ in een samenleving een gevaar. Dit terwijl we aan de andere kant zo krampachtig mogelijk proberen mensen die ‘anders’ zijn overal bij te betrekken. Je mag dus wel anders ‘zijn’, zolang je maar niet anders ‘denkt’. Het begint allemaal nogal tegenstrijdig en ingewikkeld te worden. De knapste koppen uit de geschiedenis, die voor de meest revolutionaire ideeën zorgden, waren andersdenkenden. Toch wordt je nu gelijkgesteld aan een misdadiger wanneer je zoveel mogelijk normaal doet, wat dus betekent dat je anders denkt. 

Is dan de welbekende uitspraak: ‘als het je niet bevalt, ga je toch ergens anders heen’ een legitiem argument? Ik zeg daarop volmondig: nee, dat is het niet. Als er een bende criminelen in jouw buurt de boel terroriseert en mensen chanteert zich te gedragen naar hun wil, wat doe je dan? Ga jij weg en verhuizen? Of laat jij je niet wegjagen en verenig je je met diegenen uit de buurt die zich ook niet weg laten jagen, en ga je er wat aan doen. Waarom zou jij weg moeten als je je niet wilt conformeren aan de wil van een groep mensen die al jouw natuurrechten schenden, en het grootste deel van de buurt tegen je opzetten. Natuurlijk ga je niet weg, jij hebt net zoveel recht hier te zijn als diegenen die wel conformeren. 

Maar wat is dan een oplossing. Zoals Bruce Lee als zei: wees als water. Pas je aan aan de omstandigheden. Daar wordt niet mee bedoeld dat je alsnog moet conformeren, maar daar wordt mee bedoeld dat je naar manieren zoekt om toch jezelf te kunnen blijven en te blijven staan waar je voor staat. De alledaagse dingen die jouw afgenomen of bemoeilijkt gaan worden indien je niet luistert, die zijn stuk voor stuk te vervangen voor een nieuw alternatief. Het kost alleen wat meer moeite, en het kost samenwerking met andere andersdenkenden. Laat dit nu juist de sleutel zijn naar een ander systeem waarin échte samenwerking en échte samenhorigheid, zonder dwang, de basis is van het samenleven wordt. Je hebt namelijk geen andere keuze, want het alternatief is dwang onder bedreiging van geweld. Overheidsgeweld. 

Maak je hoofd leeg.  Wees vormloos, vormeloos, zoals water.  Als je water in een beker doet, wordt het de beker.  Als je water in een fles doet, wordt het de fles. Doe je water in een theepot, wordt het de theepot.  Water kan stromen of het kan crashen.  Wees water mijn vriend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *