“Wees blij dat je in Nederland woont”

“Wees blij dat je in Nederland woont”

Ken je die mensen? Je weet wel… die mensen die terwijl jij je verhaal vertelt over hoe je steeds verder in de problemen raakt door overheidsmaatregelen altijd komen met de dooddoener: Je mag blij wezen dat je in nederland woont.


Voor die mensen die zichzelf nu betrappen op het feit dat ook wel eens te zeggen heb ik een boodschap: je bent een gigantisch asociale sociopathische onwetende hufter gevangen in het stockholm syndroom en direct verantwoordelijk voor alle narigheid die mensen van jong tot oud op dit moment overkomt en medeplichtig aan het verwoesten van honderdduizenden tot miljoenen levens in dit land. Dat is een statement en die woorden zal ik op geen enkele manier terugnemen.


Duizenden mensen waaronder vooral ouderen liggen in dit land dagelijks te verrekken als stukken oud vuil wachtend op je een beetje menselijke hulp. Tienduizenden mensen hebben vormen van zorg nodig die enkel en alleen omwille van financiële redenen niet haalbaar meer zijn en worden dus buitengesloten van die hulp alleen vanwege hun portemonnee. Honderdduizenden mensen in dit land zitten dagelijks met hun handen in het haar zich suf te peinzen over hoe ze een bord eten op tafel krijgen. Miljoenen mensen leven in toenemende mate met de chronische stress of ze het financiële plaatje nog wel rond krijgen elke maand. Maar “wees blij dat je in nederland woont”.


Het zijn slechts enkele voorbeelden van misstanden die eigenlijk niet uit te leggen zijn in een moderne samenleving, toch is dit en meer de dagelijkse realiteit voor heel veel mensen. Hoe en waardoor dit komt, gaan we het nu niet over hebben. Waar ik het over wil hebben is: waarom je blij moet zijn dat je in nederland woont?


De reden die mensen aandragen is nog altijd de lachwekkende zin: we hebben hier zo’n goed sociaal stelsel. Oh ja? Is dat zo? Lees de derde alinea maar even opnieuw, met de wetenschap dat ik het kleine individuele leed wat opgeteld ver in de miljoenen loopt nu niet eens meetel. Het is werkelijk schandalig om anno 2019 nog steeds die zin te durven gebruiken die ooit misschien wat waarheid bevatte maar elke waarde verloren heeft als die er al was.


Die zin, samen met soortgelijke zinnen zoals “dan ga je toch ergens anders heen” en dergelijke zijn geen zinnen die waarheid bevatten, het zijn illusies die mensen voorgehouden worden waarvan ze niet weten dat het illusies zijn tot het moment dat ze ZELF te maken krijgen met zaken die die illusies in één klap kapot prikken. De meerderheid in nederland loopt met ingeprente illusies rond over hoe ons land er in theorie uitziet, de theorie heeft echter niets te maken met de praktijk. Elke keer dat iemand z’n schrijnende verhaal neerlegt wat meer dan een diepe impact heeft op het leven van iemand walst er wel iemand overheen met “wees blij dat je in nederland woont” … Hou dan alsjeblieft gewoon je grote bek dicht want je weet niet wat je mensen aandoet met jouw arrogante onwetendheid.

“Dan ga je toch ergens anders heen” Als een slaaf ontevreden is over het gevoerde beleid binnen een slavenplantage, dan geef jij met die opmerking die slaaf dus de keus naar een andere slavenplantage te verhuizen, waar het nog erger is of te accepteren dat deze slavenplantage in ieder geval minder erg is. Het feit is en blijft dat je overal gedwongen wordt als slaaf te leven met mensen die over jou heersen.” Zie je dat nou echt niet?


Zolang het goed gaat met mensen, zullen ze nooit verder kijken dan dat wat ze voorgeschoteld krijgen, waarom zouden ze? Wat dat alleen teweegbrengt is dat mensen daar onwetende verkeerd geïnformeerde hufters van blijven die met hun aangeleerd theoretisch idee van nederland de praktijk gewoon keihard ontkennen en mensen niet helpen maar aan de kant schuiven als “zeikerds” of “klagers” en dat soort loze kreten. Het wachten is dan altijd ook op het moment dat zo’n iemand zélf in de problemen komt, en och och och wat heb ik in mijn omgeving al zoveel van dit soort gevallen meegemaakt.


Mijn mening, en dat van een groeiende groep mensen over de hele wereld is dat juist een groeiende overheid ervoor zorgt dat het steeds slechter gaat met de mensheid en het zorgen voor elkaar. Een gecentraliseerde macht die alles reguleert wat er te reguleren valt om het zogenaamd eerlijker te maken loopt altijd uit op bloedvergieten. Elk totalitair regime uit de geschiedenis vermomde zich als socialistisch, omdat het woord zo leuk klinkt maar de praktijk nooit zal kunnen werken.


Om antwoorden te krijgen op wat ik precies bedoel is het raadzaam om de komende tijd de site en facebookpagina in de gaten te houden. Met dit bericht gooi ik een aantal dingen naar buiten die mensen tegen het hoofd gaan stoten, en dat doe ik met een reden. Wat ik in jaren van diepe ellende geleerd heb is dat de meeste mensen zich totaal niet realiseren hoe oerdom ze praten (en het dus niet ZIJN) en hoe theorie en praktijk voortdurend botsen. Iedereen is geïndoctrineerd met een bepaald idee van wat dit land is en waar het voor zou staan, en hoe goed wij wel niet zijn met z’n allen voor elkaar, en hoe goed wij wel niet voor ouderen, zieken of zwakkeren zorgen, en hoe dankbaar we onze regering daar wel niet voor moeten zijn.
Dat de praktijk totaal andersom is en overheidsinstanties in dit land meer kwaad dan goed doen is een feit, en daar komen steeds meer mensen achter.

Veel persoonlijke schrijnende verhalen van mensen kun je dagelijks lezen op social media, echter lezen de meeste mensen die het nog enigszins goed hebben dit gewoon helemaal niet, of hebben bizar asociaal commentaar met hoe zij DENKEN dat het is en dat alle ellende ten alle tijden de schuld van degene die de ellende draagt is…”want in nederland kan je dit niet overkomen” … het lef… het lef… het is gewoon walgelijk.


Om een lang verhaal niet nog langer te maken, en omdat er nog veel uitleg zal volgen de komende tijd, ga ik het hierbij laten. De mensen die andere mensen naar beneden blijven trekken door hun leed te ontkennen en ondertussen ook nog eens werkelijk denken dat de overheid ervoor gezorgd heeft dat er een aantal goede dingen gedaan worden met het geld wat ze eerst van de burger roven onder dreiging van geweld via belastingen, die moeten de komende tijd goed gaan opletten want het meest gevaarlijke bijgeloof is waar je letterlijk en figuurlijk last van gaat krijgen omdat de waarheid altijd zal overwinnen en keihard naar je toe gesmeten gaat worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *