Wie beschermt ons eigenlijk tegen het “gezag”

Wie beschermt ons eigenlijk tegen het “gezag”

Een geweldsmonopolie bestaat niet, iedereen heeft het natuurrecht zichzelf te verdedigen tegen onrecht. Toch geloven wij met z’n allen dat je een klein groepje mensen een speciaal kostuum kan geven wat dan op magische wijze ineens zegt “ik mag iets wat jullie niet mogen, namelijk geweld gebruiken als ik dat nodig vind”.

In Nederland is het verboden om jezelf te verdedigen. Wij leren hier dat het “gezag” conflicten oplost voor ons want we kunnen zelfs gestraft worden voor zelfverdediging. In dit land kun je van slachtoffer naar dader gaan in één adem wanneer de politie zich ergens mee bemoeit. Ze hebben er ook nog eens een hele hippe uitdrukking voor bedacht, het zogenaamde  ‘je mag geen eigen rechter spelen’. Deze uitdrukking is zo verschrikkelijk dom dat ik het bijna beschamend vind dit nog te moeten uitleggen aan volwassen mensen. 

Stel je loopt op straat en je wordt plotseling slachtoffer van twee straatrovers die je portemonnee stelen en je telefoon.  Op dat moment sta je machteloos en worden we geacht dit op te lossen door de politie te bellen om er een aangifte van te doen. Voordat de politie er is zijn we een aantal cruciale minuten verder en is het enige wat zij nog kunnen doen: noteren. Vervolgens wordt er nooit meer wat mee gedaan. 

Wat nu als jij in deze situatie een wapen had gehad. Laten we het ‘light’ houden, een busje pepperspray bijvoorbeeld (verboden in Nederland). Op het moment dat je slachtoffer wordt van zo’n misdrijf  kun je direct zelf ingrijpen waardoor je je jezelf en je spullen kan veiligstellen zonder dat je daar een ander voor nodig hebt. Je lost per direct de situatie op. Waarom wordt ons dat recht dan ontnomen terwijl het ook nog eens preventief werkt?

Kwaadwillenden in Nederland weten op voorhand al dat hun slachtoffer waarschijnlijk niet gewapend is, want dit is verboden. Hierdoor is iedereen in principe een makkelijk slachtoffer, en dat weten ze dondersgoed. Weet je hoeveel verkrachtingen of aanrandingen er voorkomen hadden kunnen worden als vrouwen zichzelf met een wapen mochten verdedigen? Hoe logisch is het dat mensen terughoudender zijn met misdaden plegen als het risico bestaat dat hun slachtoffer gewapend is. 

Hoe logisch is het dat mensen het recht horen te hebben zichzelf te verdedigen en hoe normaal zou het eigenlijk moeten kunnen zijn om wél eigen rechter te spelen op het moment dat jou onrecht aangedaan wordt?  Het is allemaal een kwestie van programmering. 

De programmering is: jij mag zelf niks, je moet “speciale mensen”  in kostuum roepen die altijd pas achteraf kunnen handelen als het al te laat is. Deze “speciale mensen”  hebben rechten die jou afgenomen zijn en we noemen deze magische truc “een monopolie op geweld”. Ondertussen wordt iedereen van baby af aan opgevoed als kleuters die er niet eens meer aan durven denken voor zichzelf op te komen en dus altijd zullen zoeken naar een autoriteitsfiguur wanneer er conflicten zijn en nog erger: hierdoor zullen ze ook elke vorm van (onterecht)  geweld vanuit diezelfde autoriteitsfiguren tegen onschuldigen verdedigen omdat zij immers een ‘godenstatus’ hebben. 

Het zogenaamde “geweldsmonopolie” gaat zich dus uitbreiden naar andere vormen van ordervolgers. De BOA’s die meestal in het “handhavingskostuum” lopen krijgen steeds vaker te maken met geweld, en daarom willen ze nu deze groep ook gaan bewapenen zodat ze zichzelf in ieder geval kunnen verdedigen, tenminste dat is de insteek. 

Handhavers zijn niet bepaald geliefd aangezien zij de kutklusjes moeten opknappen voor de Staat. De Staat verzint de ene regel na de andere regel en aangezien regels gehandhaafd moeten worden en de politie al druk genoeg is met automobilisten pesten en andere slachtofferloze “misdaden” te bestraffen is een handhaver de oplossing voor het nog vuilere werk. Logisch dat deze mensen nogal eens tegen agressie aanlopen als je werk bestaat uit mierenneuken en matennaaien. 

In tijden van steeds sneller opkomende opstanden tegen overheden wereldwijd is het natuurlijk gunstig om zoveel mogelijk bewapende mensen in kostuum op straat rond te hebben lopen. Zo pleiten ze inmiddels voor steeds hardere aanpak tegen mensen die zichzelf verdedigen tegen politiegeweld (de zogenaamde ‘handen af van hulpverleners’ propaganda die politieagenten onsterfelijk moeten maken) en durven ze zelfs het idee te opperen om mensen die totaal geen band met ons land of omringende landen hebben om “ons te gaan verdedigen in het leger”, en als ze dan alvast de handhavers ook bewapenen zijn die straks ook inzetbaar tegen de eigen bevolking als de opstanden tegen crimineel Den-Haag wat grimmiger worden. 

Alles draait om de vooruitziende blik die de meeste mensen helaas niet hebben. Ons wordt geleerd dat autoriteiten altijd gelijk hebben en dat je het recht niet heb jezelf te verdedigen tegen mensen in een uniform als zij jou kwaad aan doen. De meeste mensen gaan hier dan ook volledig in mee, omdat hun valse hoop nog altijd is dat deze mensen hun beschermers zijn als dat nodig is. De praktijk echter laat totaal het tegenovergestelde zien, en wanneer mensen opkomen voor hun rechten is het enige wat die uniformen consequent doen: orders opvolgen en de “normale mens” desnoods met geweld het zwijgen opleggen. Verdedig jij jezelf tegen een agent of handhaver, dan kom je hoe dan ook in de toekomst vast te zitten, en iedereen roept dan “eigen schuld”. 

Dit is hoe het gaat worden. We maken met onze naïeve programmering de uniformen onsterfelijk en wanneer ze straks tegen de eigen bevolking ingezet worden als de bevolking voor hun individuele rechten opkomen dan zullen we die vruchten plukken, helaas denken de meeste mensen niet zover vooruit, zolang ze op dit moment zelf hun eigen hachje een beetje op orde hebben  gaan ze er voor het gemak maar vanuit dat mensen die op dit moment op hun laatste loodjes lopen en voor hun rechten opkomen ‘niet zo moeten zeuren’ en ‘zich maar gewoon aan de regels moeten houden’, dat soort onzin. Alsof praten en netjes luisteren ooit een politicus van mening heeft doen veranderen. 

Natuurlijk wordt je radicaal genoemd als je niet meegaat in het geloof dat je respect voor “gezag” moet hebben. Dat is maar jammer dan. Ik heb respect voor mensen die ook respect voor mij hebben en mij behandelen zoals ik hen behandel, als mens dus. Het kan mij niet schelen wat voor kostuum een ander aan heeft, ik zie een mens, en als dat mens denkt dat hij macht over mij heeft alleen omdat hij zich verkleed heeft dan heeft die het goed mis. Zolang ik een ander geen schade toebreng en geen kwaad aan doe hoor ik niet met geweld benadert te worden, op geen enkele manier. 

We zijn de draad kwijtgeraakt in nederland zoals dat ook in andere landen gebeurt is. Gezag wordt er niet meer alleen psychisch ingestampt het wordt er straks steeds meer lichamelijk ingeramd, daar kun je op wachten als je bepaalde groepen mensen een “monopolie op geweld” gaat geven en dat steeds verder gaat uitbreiden. 

Natuurlijk zul je nog altijd met het geïndoctrineerde idee rondlopen dat zegt: “als je niks fout doet dan heb je niets te vrezen”, alleen is dat allang niet meer waar, zodra je  niet meer ‘gewoon doet wat je gezegd wordt’ omdat je niet meer kan omdat je bijvoorbeeld op je laatste financiële loodjes loopt dankzij je eigen “vertegenwoordigers” in politiek Den-Haag of Brussel, dan veranderen die zogenaamde beschermers van je in je vijanden… want DAT is namelijk waarvoor deze mensen in een kostuum lopen, niet om jou te beschermen maar jouw meesters. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *