Woke terreur

Woke terreur

Censuur op social media. Hoe vaak hebben we er al niet over geschreven. Elke dag lees je niet anders dan dat er mensen geblokkeerd worden om de meest knullige redenen. Technologie die bepaald wat de waarheid is en wat niet. Feiten doen er niet meer toe, en andere meningen dan de gewenste ook niet. Hoe erg het gesteld is met deze ontwikkeling beseffen de meeste mensen totaal niet. Mensen die geen social media gebruiken die hebben het ook helemaal niet door. Die worden sowieso wel eenzijdig geïnformeerd. Hen wordt exact vertelt wat ze moeten en mogen denken, en binnen die kaders mogen ze dan ietwat kritisch zijn. Pseudo kritiek. Kritiek op de plekken waar het nou net niet belangrijk is om kritiek te hebben. Hoe gevaarlijk deze ontwikkeling in de kern werkelijk is, daar zullen de meeste pas achter komen als het te laat is. 

Mijn facebook account is 30 dagen geblokkeerd vanwege een bericht waarin ik stelde dat een grotere kooi geen vrijheid is. Natuurlijk zijn er vooraf aan die blokkade al een aantal andere blokkades geweest vanwege te scherpe opmerkingen in hoog opgelopen discussies. Zodra mensen gaan schelden of persoonlijk worden geef ik ze een koekje van eigen deeg met scherp sarcasme. Op een dusdanige manier dat je eigenlijk niet echt kan spreken van ‘fout gedrag’. Echter heeft facebook bij het rapporteren de optie ‘pesten’ die je kan invullen. En eigenlijk kun je bijna elke reactie, hoe aardig ook, aanmerken als ‘pesten’, en dat kan je dan een blokkade opleveren. Het is dus niet perse facebook die je het zwijgen oplegt, het is een medemens die dat doet. Een medemens wat het afgeleerd is om wat eelt op de ziel te hebben, en het niet accepteert als ze de discussie inhoudelijk niet kunnen winnen. 

Hoe komt dat nou zal je denken. Ik heb daar wel een verklaring voor. Er is namelijk al een hele tijd een beweging bezig in de wereld die eigenlijk niets anders wil dan andere mensen dwingen te denken zoals zij denken. Het gaat hier niet over een godsdienst, maar wel over een soort religie. De ‘Woke’ religie. De Woke Religie is over komen waaien uit Amerika, en volgens de definitie die wickedpedia eraan hangt zou deze religie eropuit zijn om de mensheid naar een hoger bewustzijn te brengen. Dit denken ze te doen door allerlei maatschappelijke zaken die zij als ‘ongelijkheid’ zien enorm op te blazen, tot gigantische proporties, om daarna via overheden af te dwingen dat andere mensen moeten denken zoals zij denken. Ze misbruiken allerlei thema’s om hun denkwijze over te mensheid uit te storten, en krijgen daarvoor ook alle ruimte in de media en op social media. De truc die zij steeds weer uithalen is het zoeken naar kleine beetjes sociale onrechtvaardigheid, om daar een enorm groot verhaal omheen te bouwen. Omdat al die dingen waar zij tegen zijn eigenlijk dingen zijn waar vrijwel iedereen wel tegen is, is het ook vrij moeilijk om de discussie met hen aan te gaan, omdat je dan weggezet wordt als iemand die volledig tegen is, en dus de vijand is. Woke terroristen vinden ook dat ze het recht hebben om zich beledigd te mogen voelen over alles. En dat is de reden dat niemand meer ergens tegen kan. 

Woke stamt af van het woord ‘wakker’. Echter is dat een compleet misplaatste term in dit geval. Wat deze beweging eigenlijk veroorzaakt is juist exact het tegenovergestelde van wat ze denken te doen. Ze vernauwen het collectief bewustzijn namelijk enorm. In plaats van dat mensen voor hun mening mogen uitkomen en deze (hoe gek die soms ook is) mogen uitspreken, vinden ‘woke’ religieuzen dat het helemaal niet meer uitgesproken mag worden. Men mag alleen nog denken zoals zij denken, een andere optie is er niet. Denk je anders? Dan schromen ze niet om je de meest gruwelijke dingen te wensen, en pleiten sommige zelfs voor opsluiting of erger. Dus dat pseudo sociale sausje wat ze over zichzelf heen gegoten hebben is alles behalve sociaal. Het is in de kern zo fascistisch als het maar kan. Een ander de vrijheid ontnemen om te denken en te zeggen wat die wil is totalitair en fascistisch. 

Dit is ook hoe totalitaire regimes in het verleden voeten aan de grond kregen. Sociaal maatschappelijke zaken die niet helemaal lekker lopen aangrijpen en extreem opblazen om zo de meerderheid het idee te geven dat het enorme problemen zijn die zo snel mogelijk opgelost dienen te worden. Mensen die dan kritisch zijn en de ernst van de zogenaamde problemen in twijfel durven te trekken die moeten met de grond gelijk gemaakt worden. Zij zorgen ervoor dat het de kakkerlakken van de samenleving worden en dat niemand daarmee geassocieerd wil worden. En reken maar dat het werkt. De geschiedenis staat er bol van. 

Woke terreur gaat dus helemaal niet over wakker zijn. Het gaat niet over een groter of hoger bewustzijn. Het gaat over een ideologie. Een ideologie die in het verleden miljoenen slachtoffers heeft gemaakt en toch elke keer weer de kop opsteekt. Communisme heb ik het over. Woke terroristen zijn verkapte communisten die overal ongelijkheid zien, en gelijkheid willen afdwingen. Communisten willen gelijkheid afdwingen, op plekken waar dat niet kan. Daarnaast staat aan het roer van een communistisch regime altijd een sterke, machtige en grote overheid. Dat kan ook niet anders, want je als je gelijkheid af wil dwingen waar dat niet kan, dan zul je geweld moeten gebruiken om dat toch voor elkaar te krijgen. En begrijp me vooral niet verkeerd, er is niets mis met gelijkheid tussen mensen als je het hebt over rechten en hoe je behandeld dient te worden. Je kan alleen die gelijkheid niet tot in het uiterste doordrijven. Mensen zijn gelijk, maar mensen zijn niet hetzelfde. Communisten hebben dan ook een hekel aan individuele vrijheid, omdat daar ruimte is voor andere denkwijzen en uitblinkers. 

Hoe meer ‘problemen’ deze ideologie ons voor de voeten blijft werpen, hoe meer voeten ze aan de grond krijgen. Wanneer instituties of bedrijven niet meegaan in de gewenste denkwijze, dan worden ze net zo lang geshamed tot ze niet anders kunnen dan meedoen. Je ziet dit op werkelijk elk onderwerp terug, en nog het meest in het Corona- en klimaatverhaal. En dit is dan ook exact de reden waarom social media bedrijven steeds meer censuur toepassen, en gewone media dat al veel langer deden. Ze zijn allemaal doordrenkt met het verkapt communistisch gedachtegoed, en steeds meer mensen die daar extreem in doorslaan komen op de plekken te zitten waar de meeste macht uit te oefenen valt. Want dat waar het eigenlijk werkelijk om draait: macht over anderen. De macht hebben om de gedachten van de ander te beheersen en te controleren. Controle hebben over hoe de ander zich moet gedragen, wat die moet denken en hoe die moet leven. 

Het is daarom extreem belangrijk dat je, ongeacht de consequenties, altijd voor je mening blijft uitkomen. Ga staan waarvoor je staat. Laat je niks wijsmaken door mensen die de controle over jou willen overnemen. Zolang je een ander respecteert en in alle vrijheid laat zijn wie die wil zijn, en laat denken wat die wil denken, en laat doen wat die wil doen, dan doe je niks verkeerd. Dat zijn de enige ware leefregels waaraan jij je moet houden. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden, en doe de ander niet moedwillig kwaad. Leef en laat leven. Do no harm, but take no shit. Als dat is wat je doet, dan doe je al meer dan genoeg. Laat je dan dus nooit wijsmaken dat je een slecht mens bent omdat je niet doet wat een ‘woke terrorist’ je aanpraat dat je moet doen. Het is kwaadaardig, ook al hebben ze dat zelf niet door. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *